Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní se zajímal o život v chráněných v bytech

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7988|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Chráněné komunitní bydlení v Kryštofově Údolí, což je služba chráněného bydlení pro dlouhodobě duševně nemocné a je zatím v rámci Libereckého kraje jediná pro tuto skupinu zdravotně postižených, navštívil 30. dubna Pavel Petráček, člen rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin.

„Ocenil jsem služby, které Chráněné bydlení FOKUSU Liberec svým klientům poskytuje. Podpora duševně nemocných lidí v získávání dovedností k samostatnému životu mimo ústavní a zdravotnická zařízení podle jejich vlastních představ a možnost je naší povinností,“ uvedl radní, který poté také navštívil Centrum pracovního uplatnění FOKUSU v Jablonci n. N.

„Zde jde o chráněnou rukodělnou dílnu a dále kavárnu Florianka, v nichž našli pracovní uplatnění lidé duševně nemocní., a to je také velmi důležité,“ dodal.

FOKUS zřizuje služby chráněného a podporovaného bydlení, pracovní rehabilitace, terénní práce a vytváří pracovní program

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky