Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radního Jaroslav Podzimka čeká perný a pestrý víkend

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 06. 2011 16:28
  • Školství

Sdílet článek

 

Hektický víkend hodlá absolvovat krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek. V sobotu 18. června se chce podívat na šest zajímavých akcí - na Lesnický den v Ralsku, poté na X. ročník memoriálu Pavla Preisslera ve střelbách Mysliveckého sdružení Hubert v Jablonném pod Ještědí, následují na Pivní slavnosti piva Skalák na Malém Rohozci u Turnova, zúčastnit se oslav 600. výročí první zmínky o Benešově u Semil a na závěr poblahopřát k  fotbalistům SK Mírová pod Kozákovem k postupu do I. A. třídy, kdy se tento tým utká s Baumitem Jablonec n. N.

Lesnický den v Ralsku

Tradiční setkání všech přátel lesa a myslivosti – to je „Lesnický den v Ralsku 2011“, který se koná 17. a 18. června 2011 v areálu Skelné Huti v Ralsku. Součástí 35. ročníku bude soutěž v práci s motorovou pilou profesionálů, juniorů, začátečníků i týmů,“ uvedl radní, který se zúčastní oficiálního zahájení v 9 hodin

Připravena je podle něj výstava lesní techniky – prezentace firem pracujících v lesním hospodářství a dřevozpracujícím průmyslu. Novinkou letošního ročníku je soutěž „Operátor vyvážecí soupravy 2011“, jejímž cílem je vyhlásit nejrychlejšího a zároveň nejzručnějšího operátora vyvážecí soupravy v ČR. Tradiční součástí Lesnického dne bude výstava trofejí zvěře ulovené v honitbách divize Mimoň v uplynulé lovecké sezoně.

Na návštěvníky čeká v sobotu bohatý doprovodný program - dámská veřejná soutěž v řízení vyvážecí soupravy ROTTNE, ukázky leteckého hašení lesních požárů, přehlídka dravců, přehlídka loveckých psů, soutěže pro děti, prodejní stánky s lesnickou a mysliveckou tematikou aj.

„Za podívání bude stát také klaní mistrů Timbersportu, což je sport dřevorubců,“ připomněl Jaroslav Podzimek.

Střelecké závody MS Hubert v Jablonném v Podještědí

Myslivecké sdružení Hubert z Jablonného v Podještědí pořádá 18. června od 10 hodin X. ročník memoriálu Pavla Preisslera ve střelbách konaného pod záštitou radního Libereckého kraje pro zemědělství a životní prostředí Jaroslava Podzimka, který se akce osobně zúčastní,

Slavnostní zahájení se uskuteční na státním zámku Lemberk za doprovodu trubačů České zemědělské univerzity, trubačů ze SRN a ukázky loveckých psů

Start závodu na střelnici v Jablonném v Podještědí je od 12 hodin. Vyhlášení vítězů se koná ve společenském centru od 18 hodin v Jablonném v Podještědí na tradiční myslivecké zábavě.

 „Zde se mohou návštěvníci těšit na zvěřinové občerstvení, hudební doprovod kapely City music, bohatou nejen zvěřinovou tombolu a ukázku vábení jelenů,“ uvedl  Evžen Žitný, předseda MS Hubert s tím, že vstupné na mysliveckou zábavu včetně večeře činí 200 Kč.

Pivní slavnosti na Malém Rohozci u Turnova

Již 14. slavnosti piva Skalák v areálu pivovaru na Malém Rohozci začínají ve 13 hodin. Zahrají kapely Zelenáči, Nešpapeto, Mako!Mako!, Vaťák (Kabát revival) či Seven. Točit se bude 14 druhů piv a na pořadu je také ohnivá show.

Oslava 600. výročí obce Benešov u Semil

Obec Benešov u Semil chystá na sobotu 18. června oslavu výročí 600 let o první písemné zmínky o obci(1411 – 2011). Pro tuto příležitost je připraven celodenní kulturní program v centru obce.

Ranní část programu se nese v historickém duchu. Z  Podmošny vyrazí družina Beneše z Vartenberka, zakladatele obce. Jejím cílem je náves obce v blízkosti školy, kde ji uvítá starosta obce a kde oba společně oslavy zahájí.

Dopoledne nabídne hudbu, divadlo, tanec a výstavy. Hlavní program bude pokračovat od 14 hodin různými hudebními žánry - dechovkou, country hudbou, muzikálovými melodiemi a vrcholem programu bude moravská cimbálovka.

Pestré občerstvení připraví pro benešovské i přespolní místní spolky. Kromě jídla i pití si mohou všichni návštěvníci na památku na tuto výjimečnou událost příležitostnou pamětní minci nebo novou knihu Šest století v nás.

Po dobu akce bude benešovská náves uzavřena pro veškerý provoz a dopravní mezení se projeví v celém hořením Benešově, kde bude silnice využívána pro parkování.

A na závěr fotbal – SK Mírová pod Kozákovem – Baumit Jablonec nad Nisou

SK Mírová pod Kozákovem pořádá u příležitosti 20 let založení fotbalového klubu a postupu „A“ mužstva do krajské I.. A třídy pořádá v sobotu 18. 6. ve fotbalovém areálu v Sekerových loučkách od 15 hodin přátelské utkání mezi SK Mírová pod Kozákovem a prvoligovým Baumit Jablonec n. N.

„Následně budou oslavy pokračovat za doprovodu hudby a nabídky kvalitního občerstvení,“ zve na tuto i předchozí akce .krajský radní Jaroslav Podzimek, který chce postupně poděkovat pořádajícím spolkům a organizacím za jejich skvělou celoroční práci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky