Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rating Libereckého kraje

Futerová Linda

  • 04. 01. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3472|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:739 541 588|aktualizace:]

Ratingové hodnocení Libereckého kraje převzali v sídle Libereckého kraje od zástupce akreditované ratingové agentury CRA RATING AGENCY a.s. hejtman Petr Skokan a jeho statutární náměstek Karel Dolejší.

Hejtman s náměstkem se pak shodli, že ratingové hodnocení A-/czAa, czP-1 představuje pro samosprávu i pro samotný kraj vysvědčení dokládající, jak  posuzovaný subjekt hospodaří, zda je schopný dostát svým závazkům a zda se nezadlužuje víc, než je zdrávo. Oba si pak pochvalovali, že hodnocení dopadlo velice příznivě. „Je to dobrý start do nového roku.“

Jak zdůraznil zástupce ratingové agentury René Činátl, Liberecký kraj získal jednu z nejlepších ratingových klasifikací, jaké lze v ČR dosáhnout. „Lepším ratingem se v rámci krajů může pochlubit pouze Plzeňský kraj a v případě měst a obcí to jsou Česká Lípa a Prostějov.“ Zároveň zdůraznil, že ani úvěr ve výši 750 mil. korun na opravu komunikací by neměl do budoucna negativně ovlivnit ratingové hodnocení, neboť kraj je schopný splatit svůj závazek ze svých provozních přebytků.     

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky