Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Reakce radního LK Pavla Petráčka na článek: Přestěhovat se musí jinam – Českolipský deník 18.4.2012

Šírová Květa

  • 18. 04. 2012 16:18

Sdílet článek

Již několikrát jsem jednal s panem starostou Zákup Radkem Lípou o projektu, jehož cílem je začlenění handicapovaných lidí do společnosti. Část z nich se měla přestěhovat i do Zákup. Do této lokality jsme šli proto, že od bývalého vedení města byla nabídnuta pomoc při vytipování pozemků, ale především velká vstřícnost.

Již několik let probíhají jednání s vedením města. Předchozí i současné vedení města projekt od samého počátku podporovalo. Přesto však nakonec zastupitelé v pondělí neschválili prodej pozemků, na kterých se měly domky pro mentálně handicapované ženy postavit, a pan starosta to vysvětluje tím, že jim kraj poskytl informace na poslední chvíli a oni tak „nebyli schopni rozumně rozhodnout“.

Od pana starosty i paní místostarostky by mi tudíž přišlo jako daleko férovější, kdyby hned na počátku jednání vyslovili svůj nezájem, tak jako to učinili jiné oslovené obce a neohrožovali projekt za 100 milionů korun a především klienty z Jestřebí.

Celé mi to od začátku připadá jako jedna velká politická hra, která má snad za cíl jediné, ukázat, jak je Liberecký kraj neschopný a zřejmě i zhatit tento projekt. Možná se mýlím, ale každopádně bych byl rád, abychom v takových případech odhodili politiku stranou a na případ se podívali z té lidské stránky. Klientky z Domova Sluneční dvůr v Jestřebí si zaslouží, aby byly součástí společnosti a nebyly jen zavření za ústavním plotem. Čekal jsem, že řada lidí najde pochopení a takový projekt podpoří. Zřejmě však marně…

 

 

Pavel Petráček

člen Rady Libereckého kraje pověřený vedením resortu sociálních věcí

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky