Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ředitel sportu saského ministerstva jednal s náměstkem hejtmana Radkem Ciklem

  • 03. 12. 2009 17:00

Sdílet článek

 

 Na pozvání náměstka hejtmana Radka Cikla, pověřeného řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, navštívil dnes Liberecký kraj Ewald Wassermann, ředitel odboru sportu Saského ministerstva kultury a sportu. Jednání se také zúčastnili Anna Králová referentka odboru  Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a  Vladimír Boháč, předseda krajského sdružení ČSTV LK.

„S panem Wassermannem jsme se navzájem informovali o fungování sportovních organizací v našich zemích, o velkých sportovních událostech, o sportovních školách, ale hlavně o financování sportu ze státního i krajských rozpočtů. Jejich systém dotací a podpory sportu je i pro nás zajímavý,“ uvedl náměstek hejtmana.

V další části téměř dvouhodinového jednání se hovořilo o možnostech spolupráce v oblasti sportu nejen mezi Libereckým krajem a Saskem, ale také s Dolnoslezským vojvodstvím.

„Nedávno jsme slavili desetiletou spolupráci s polským příhraničím. V té souvislosti padly i návrhy na rozšíření spolupráce i s Českem, konkrétně Libereckým krajem. První velkou možností setkání bude třeba otevírání nového stadionu v Žitavě v březnu příštího roku,“ řekl ředitel odboru sportu saského ministerstva.

 Podle Radka Cikla se nabízí také spolupráce sportovních gymnázii i organizování společných mistrovství či přeborů zejména mládežnických kategorií.

„U některých individuálních sportů by takové společné soutěže přinesly zvýšení kvality a ještě by se ušetřilo,“ míní náměstek hejtmana.

Vladimír Boháč upozornil na to, že v Libereckém kraji se řada klubů potýká s nedostatkem financí na provoz a údržbu sportovních zařízení, které mají tělovýchovné jednoty a sportovní kluby ve vlastnictví.

 „Až 80 procent majetku je ve vlastnictví sportovních organizací. Místo aby se věnovaly činnosti, musejí shánět peníze na opravy, což by nemělo být jejich hlavním posláním,“ řekl předseda krajského sdružení ČSTV.

Delegace poté navštívila libereckou Tipsport arenu a Ještěd a zítra Ewald Wassermann bude jednat na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy v Praze.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky