Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ředitel ZZS LK zůstává ve funkci, kraj bude dále jednat o nerušeném fungování záchranky

14. 12. 2012

 

Hejtman LK Martin Půta a ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík dnes jednali o budoucnost krajské záchranky. Výsledkem setkání je rozhodnutí, že Stanislav Mackovík zůstává ve funkci ředitele ZZS LK a s krajem bude dálet jednat o fungování ZZS LK v nastávajícím čtyřletém období.

 

„Dohodli jsme se, že v následujícím krátkém období projednáme financování ZZS LK společně s náměstkyní hejtmana pro zdravotnictví, tělovýchovu a sport Zuzanou Kocumovou a náměstkem hejtmana pro ekonomiku Markem Pietrem tak, aby byl udržen nenarušený chod záchranky,“ řekl hejtman s tím, že všichni zodpovědně prověří možnosti krajského rozpočtu pro financování provozu ZZS LK tak, aby nebyla v žádném směru omezena činnost této organizace.

„Se Stanislavem Mackovíkem ve funkci ředitele ZZS LK jsem se několikrát setkal, například při povodních v roce 2010, kdy prokázal svou vysokou odbornost v práci při vedení záchranky. Věřím, že vše znovu podrobně prodiskutujeme a najdeme vyhovující řešení,“ doplnil

Ředitel ZZS LK připustil, že důvodem jeho včerejšího prohlášení o rezignaci na post šéfa ZZS LK, bylo jednání s předsedou klubu zastupitelů Změny Janem Korytářem, ze kterého vyplynuly možné personální změny nejen mezi zaměstnanci záchranky.

„Měl jsem v té chvíli silný pocit, že větší možnost řešit problémy zdravotnictví v kraji budu mít z pozice krajského zastupitele, neboť jsem i v dozorčí radě krajské nemocnice a žiju na Českolipsku,“ řekl Stanislav Mackovík.

„S hejtmanem jsme se shodli, že stále je ještě čas asi dvou měsíců, do kterých mám možnost se rozhodnout, zda zůstanu ředitelem nebo budu vykonávat mandát zastupitele. Budeme v tomto období vzájemně co nejvíce komunikovat,“ doplnil ředitel.

„Ujistil jsem ředitele ZZS LK, že ani u nich, ani v jiných organizací zřizovaných krajem nepůjde v nastávajícím období v oblasti personalistiky o nějaké plošné škrtání v seznamu lidí, ale o prokázání toho, co kdo umí a co dělá, tedy o jejich odbornost a pracovní výsledky,“ uzavřel Martin Půta s tím, že stejně jako v ostatních zdravotnických zařízeních LK půjde novým členům Rady LK a ostatním zastupitelům o zajištění kvalitní a přístupně zdravotnické péče pro všechny obyvatele Libereckého kraje.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588