Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ředitelé škol znovu po roce rekapitulují výsledky své práce

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Resort školství Libereckého kraje se pravidelně jednou ročně schází s řediteli příspěvkových organizací. Cílem setkání je rekapitulace výsledků hospodaření a investic jednotlivých institucí za uplynulý kalendářní rok. S řediteli rezort projednává zejména čerpání rozpočtu, zájem o studium a naplněnost oborů.

Při příležitosti setkání jsou kromě financování a zhodnocení stavu svěřeného nemovitého majetku prezentovány dosažené výsledky a úspěchy jednotlivých organizací.

 „Smyslem a cílem projednávání závěrečných zpráv o činnosti příspěvkových organizací je především vyhodnotit investiční a hospodářskou část činnosti školy. Výstupem je mimo jiné soupis investičních záměrů. Laicky řečeno, ředitelé škol nám předkládají informace o tom, kolik peněz je potřeba do organizace investovat. To je pro kraj velmi důležité. Lze tak podchytit a prioritně řešit případný havarijní stav některých budov,“ vysvětlil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Projednávání závěrečných zpráv za rok 2017 probíhá ve čtyřech dnech v průběhu května. Prvním termínem byl 3. květen, kdy své požadavky předneslo 19 ředitelů. Diskutovalo se o celkové částce v hodnotě přibližně 80 milionů korun. Z nich je třeba řešit nejnaléhavější investice. Peníze budou využity na opravy hřišť, provozních budov, dílen a odborných učeben, které jsou mnohdy v již nevyhovujícím stavu.

K financování využívá kraj mimo jiné prostředky z prodeje majetku některých organizací. „Pokud vše proběhne jak má, bude mít kraj k dispozici 18 milionů korun z prodeje některých objektů. Peníze lze investovat zpět do potřebných oprav. Podmínkou ale je, že část těchto financí se musí vrátit do škol, kterých se prodej týká,“ vysvětlil Petr Tulpa.

V současné době kraj prodává za 6 milionů korun bývalé dílny na Františkově v Liberci a stejnou částku získá z prodeje Palackého vily – bývalého sídla pedagogicko-psychologické poradny v Jablonci nad Nisou. Posledních 6 milionů korun inkasuje kraj za prodej hydroelektrárny v Kateřinkách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky