Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Regionální rada soudržnosti Severovýchod vyčlenila z evropské dotace pro severovýchod Čech 464 miliónů Kč

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 10. 2011 10:12

Sdílet článek

 

Výbor Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod (ROP SV) odsouhlasil na pátečním zasedání v sále zastupitelstva Pardubického kraje nový plán výzev, který otevírá cestu k dalším financím z Evropské unie.

 

Možnost dostanou žadatelé, kteří připraví projekty zaměřené na regeneraci a revitalizaci objektů pro sociální služby a zdravotní péči a na investice do školství. Výbor na ně vyčlenil částku ve výši 464 milionů korun.

„Poptávka projektů ve výzvách zaměřených na tuto oblast podpory výrazně převyšovala naše původní představy. Proto jsme pro Evropskou komisi v minulosti připravili návrh na dodatečnou alokaci právě pro tuto oblast, který komise schválila,“ uvedl Zdeněk Semorád, ředitel Úřadu Regionální rady. Své projekty budou moci žadatelé podávat od 17. října až do konce ledna příštího roku.

Dle názoru předsedy Regionální rady Radko Martínka by navíc mohly na účet ROP SV přijít další dodatečné prostředky z operačních programů, které mají s čerpáním unijních peněz potíže. „V příštím roce určitě budeme vyhlašovat výzvy na rekonstrukce regionálních silnic a na rozvoj podnikání,“ doplnil hejtman LK a  místopředseda Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky