Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Regionální výrobci mohou opět žádat Liberecký kraj o finanční podporu

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 06. 03. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Možnost čerpat peníze z Programu 2.5 – Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel budou mít žadatelé od 29. března do 17. dubna. V Programu, který vyhlašuje Zastupitelstvo Libereckého kraje pravidelně již od roku 2013, je letos pro zájemce připraveno 1.798.000 korun.

„Smyslem programu je podpora regionálních produktů, místní výroby a místních obchodních spotřebitelských vazeb, využívání potenciálu tradičních specifických výrob a řemesel, podpora osvěty a zvýšení informovanosti o významu a kvalitě místních potravin, výrobků a služeb,“ vysvětluje radní Radka Loučková Kotasová, pověřená řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Oprávněnými žadateli Programu 2.5 – Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel jsou právnické osoby a fyzické osoby podnikající, které zároveň splňují podmínku nositele značky místní produkce Libereckého kraje (Regionální produkt Český ráj, Regionální produkt Jizerské hory, Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj, Krkonoše – originální produkt pouze na území Libereckého kraje) nebo jsou držiteli ocenění Výrobek roku Libereckého kraje, Regionální potravina Libereckého kraje, Nositel tradice lidových řemesel či Mistr tradiční rukodělné výroby.

Příjem žádostí v elektronické i písemné verzi bude možný od 29. března 2019 do 17. dubna 2019 do 14.00 hodin. Písemné žádosti se zasílají na adresu Krajský úřad Libereckého kraje, Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec. Maximální výše dotace činí 70.000 korun. Celkem je k rozdělení pro tento rok určeno 1.798.000 korun.

Mezi způsobilé výdaje patří třeba správa internetových stránek a e-shopu, výdaje na nákup, opravu a údržbu nástrojů i vybavení, proplacení nezbytných atestů a zkoušek atp. Minulý rok Liberecký kraj z Programu podpořil celkem 32 žádostí o dotaci v souhrnné výši 1.718.118,70 korun.

S případnými dotazy se můžete obracet na Ing. Evu Benešovou (tel. 485 226 678, e-mail: eva.benesova@kraj-lbc.cz) nebo Ing. Jitku Suchánkovou (tel. 485 226 581, e-mail: jitka.suchankova@kraj-lbc.cz). Veškeré informace k vyhlášenému programu naleznete na dotačním webu Libereckého kraje https://dotace.kraj-lbc.cz/2-5-Podpora-regionalnich-vyrobku-vyrobcu-a-tradicnich-remesel-r673160.htm

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky