Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Regiony České republiky se představí v Lysé nad Labem

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 02. 2010 16:53
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Již podesáté se na výstavišti v Lysé nad Labem sejdou vyznavači tuzemského cestovního ruchu na společné výstavě měst, obcí, mikroregionů a podnikatelů z celé České republiky Regiony České republiky. Vystavovatelé připravili pro návštěvníky, jichž v loňském roce přišlo víc jak deset tisíc, pestrou paletu nabídky domácího cestovního ruchu, cykloturistiky, agroturistiky, přírodních zajímavostí, architektonických památek, ubytovacích a stravovacích zařízení, vydavatelských aktivit, ale i regionálního rozvoje, příkladů prospěšného sdružování obcí a měst do mikroregionů a svazků, aktivit MAS či projektů čerpání finančních zdrojů z programů Evropské unie. Bude možné rovněž zakoupit regionální produkty, například oblíbené mošty Lažanský rubín, značková vína, domácí uzeniny, dekorační, užitkové a malované sklo, bižuterii, produkty z rakytníku řešetlákového, bude možné posedět u Postřižinského piva či v malé kavárničce.

V pátek 12. února, po slavnostním zahájení výstavy v 10 hodin, se sejdou starostové měst a obcí v neformálním setkání s náměstkem ministra pro místní rozvoj, s gescí pro oblasti legislativy a cestovního ruchu, ing. Jiřím Kolibou, vrchním ředitelem sekce regionální politiky MMR ing. Jiřím Vačkářem, ředitelem úřadu Regionální rady středních Čech JUDr. Tomášem Novotným a představiteli středočeského hejtmanství.

V sobota 13. února se již potřetí uskuteční setkání kronikářů měst a obcí, v jehož programu jsou zařazena témata: Regionální tisk na úrovni obcí a měst, Digitalizace obecních kronik, Kronikářská identita – kronikář ve vztahu k obci a občanům, Významná osobnost v dějinách obce – na příkladu Antonína Švehly…

V průběhu celý výstavy si mohou návštěvníci zkusit golfovou soutěž, další soutěže připravili jednotliví vystavovatelé, například město Nymburk. Na stylizovaném tržišti Středočeského kraje a Zlatého pruhu Polabí bude především pro dětské návštěvníky připraven i malý dvorek se zvířátky.

Souběžně s výstavou regiony ČR proběhne  již šestnáctý ročník národní výstavy stavebních materiálů a technologií Stavitel.  Návštěvníci, a to jak z řad odborníků, tak z řad drobných stavebníků či chalupářů, se mohou těšit na průřez nabídkou komodit stavebního průmyslu včetně nejaktuálnějších novinek.

Tradičně se na výstavě utkají soutěžní družstva učňů oboru zedník a truhlář v soutěži již tradičně zastřešené firmou ABF a učni oboru instalatér v soutěži organizované Cechem instalatérů.

Výstavy Stavitel a Regiony jsou otevřené od pátku 12. do neděle 14. února vždy od 9 do 17 hodin.

Na obě výstavy je možné si stáhnout volné vstupenky z www.vll.cz.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky