Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rej andělů zavítá na krajský úřad

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 02. 2018 00:00

Sdílet článek

Ve výstavní síni vestibulu krajského úřadu v Liberci se od 6. do 29. března bude konat expozice severočeské rodačky Helgy Santel, která představí obrazy, jež odrážejí autorčino vnímání dobra a pomoci skrze symbolické převtělení v anděly. Slavnostní komentovaná prohlídka se uskuteční v pondělí 12. března od 16 hodin. Záštitu nad výstavu převzala radní pro resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury Květa Vinklátová.

Helga Santel se narodila v Jablonci nad Nisou. Od šedesátých let minulého století žije v Německu. Má zkušenosti ze zahraničních cest v Turecku či Americe. Umělecké tvorbě se věnuje od roku 1984. Hlavní inspirací jsou témata současnosti. Postupně se propracovávala k osobitému stylu i technice, kterou můžeme nyní vnímat jako barvitou směs baroka a imprese. Obrazy, které Helga Santel představí v Liberci, odrážejí její vnímání dobra a pomoci. Vážnost vyobrazených andělů je však obdařena lidskými vlastnostmi, které jim dodávají hravost i rozpustilost. 

Slavnostní komentovaná prohlídka výstavy s názvem Rej andělů se koná v pondělí 12. března 2018 v 16 hodin. Součástí doprovodného programu budou úvodní slova přizvaných hostů či hudební vystoupení na klavír, které předvede Luboš Jerje. Expozice bude přístupná již od 6. března, a to v pracovní dny od 8 do 17 hodin, v pondělí a středu o hodinu déle a v pátek do 16 hodin. Více informací o tvorbě autorky na stránkách: http://www.helga-santel.com/wp/.

  • PLAKÁT HS (.pdf)
    299 kB
    28. 02. 2018 12:16
  • Pozvanka-1a (.pdf)
    91 kB
    28. 02. 2018 12:16

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky