Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce foyer kina Varšava finišuje – brigády nutné!

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 10. 2014 15:39

Sdílet článek

 

V současné době probíhají dokončovací práce na rekonstrukci foyer kina Varšava v Liberci. Spolek Zachraňme kino Varšava za finanční podpory SML a Libereckého kraje počítá s instalací vybavení interiéru kavárny do konce roku 2014. Do té doby je ovšem potřeba provést práce, na které z rozpočtu první etapy rekonstrukce již nezbylo.

„Podařilo se nám zajistit finanční prostředky na vzniklé vícepráce z Libereckého kraje, za což jsme vděčni. Pokud ovšem chceme prostor otevřít, je nutné svépomocí finalizovat interiér foyer a prvního patra tak, aby bylo možné instalovat bar, stoly, židle, veškerou techniku atd.“ Uvádí Petr Hubáček ze spolku ZkV.

 

„Máme nové rozvody kanalizace, vzduchotechniky, elektroinstalace, vody a především topení, což je základ. Je na nás a na spoluobčanech, za jak dlouho dokážeme dotáhnout interiér do vyhovující podoby. Především je třeba oškrabat staré omítky, vymalovat celý prostor vhodným způsobem, připravit první patro na klubové projekce a dodělat to, na co nám v projektu už nezbyly peníze.“ Říká další z členů spolku ZkV, Ondřej Pleštil.

Odpověď na otázku, jak toho chtějí nadšenci dosáhnout, dodává Jiří Źid: „Počínaje prvním listopadovým víkendem budou každou sobotu a neděli po celý měsíc probíhat brigády, na které srdečně zveme všechny dobrovolníky, kterým není osud této budovy lhostejný. Začínáme v 9:00 a končíme v 17:00. Nouze o práci skutečně nebude.“

 

„Zájemci se mohou přihlásit na facebooku kina Varšava, na adrese kinovarsava@gmail.com a nebo přijít osobně přímo na místo. Organizace je ovšem z důvodu zajištění pomůcek důležitá.“ Pokračuje Vlastislav Trubač, další z členů spolku.

Předsedkyně Zuzana Koňasová dodává: „Rádi bychom zároveň touto cestou poděkovali Magistrátu města Liberce, Libereckému kraji a všem našim podporovatelům, bez kterých by naše snaha přišla vniveč.“

 

Spolek ZkV také připravuje na víkend 7. - 9. Listopadu ozvěny MFDF v Jihlavě – Po.Hlavě. „Půjde o večerní projekce šesti nejlepších snímků z právě ukončeného festivalu Ji.Hlava 2014 včetně debat s režiséry. Spolu s Prahou a Brnem jsme byli vybráni ke spolupráci jako jediné další město v ČR, čehož si vážíme. Více informací najdete na našem webu http://www.kinovarsava.cz/ .“ Zve na projekce za „polních podmínek“ Petr Hubáček.

 

Za spolek Zachraňme kino Varšava – Petr Hubáček (tel: 602 718 867)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky