Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rekonstrukce Nádražní ulice v Rychnově skončila, nyní kraj plánuje opravy mostů 

30. 10. 2020

Kompletní rekonstrukcí prošla krajská silnice číslo III/28712 – Nádražní ulice v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Ta tvoří hlavní příjezdovou cestu k terminálu veřejné dopravy, na němž je nyní nově instalována moderní informační tabule pro cestující, která informuje o časech příjezdů a odjezdů vlaků a autobusů.

„Rekonstrukce Nádražní ulice je dalším příkladem dobře fungující spolupráce kraje a obcí. Celkové náklady na rekonstrukci činily 11,3 milionu včetně DPH. Kraj je uhradil z vlastního rozpočtu. Město zaplatilo obnovu a výstavbu chodníků v celkové výši 2,4 milionu,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Celková délka rekonstruovaného úseku je 274 metry. Byly vybudovány autobusové zastávky, parkovací plochy, chodníky i odvodňovací systém, silnice se dočkala nového povrchu. Nyní ji Liberecký kraj daruje Rychnovu a ze silnice se stane místní komunikace.

„Rekonstrukce přinesla také jednu zajímavou perličku. V parkovacím zálivu zůstal sloup, který nebylo technicky možné přemístit jinam. Záliv se tak na onom místě o něco zúžil. Auto by se tam nevešlo, a tak vzniklo vyhrazené parkovací místo pro motocykly,“ doplnil náměstek Sviták.

Stavební ruch bude napříč krajem pokračovat dál. „Pro příští jsme již vybrali zhotovitele na rekonstrukce havarijních mostů přes Robečský potok v Provodíně, přes Jizeru v Poniklé a přes potok Cedron mezi Jilemnicí a Beneckem. Plánuje se také rekonstrukce silnice číslo II/284 mezi Lomnicí nad Popelkou a Novou Vsí nad Popelkou a úpravy silnice číslo II/289 v Bořkově u Semil, kde hrozí nebezpečí smyku,“ vypočítal Sviták.

 

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324