Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Resort školství Libereckého kraje vypracoval souhrnný materiál o provozních nákladech škol, předškolních a školských zařízení

  • 15. 08. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:41|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Na svém včerejším zasedání schválila rada kraje souhrnný materiál, který vypracoval resort školství na téma deficit provozních nákladů škol a školských zařízení.Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Libereckého kraje se již na svých minulých třech zasedáních zabýval touto otázkou a zavázal odbor školství, aby předložil rozbor provozních nákladů. V době, kdy byl materiál zpracováván, spadala do kompetencí Libereckého kraje školská zařízení libereckého okresu. Ing. Eva Bartoňová : "Je to vůbec první souhrnný doklad svého druhu v republice. Za dva týdny ho s sebou vezu na jednání na ministerstvo školství. Ministerští úředníci tak prostřednictvím něho dostanou varovný signál, protože z materiálu vyplývá, že koncem roku nám bude chybět na provoz škol 20 % z celkových ročních nákladů." Z resortu školství se ještě včera radní zabývali zřizovacími listinami příspěvkových organizací a organizačních složek této oblasti, které přešly na kraj k 1.7.2001, celkem to bylo 28 škol a školských zařízení z jabloneckého okresu. Z toho 26 příspěvkových organizací a 2 organizační složky, a to Speciální základní škola při jablonecké nemocnici a Pedagogicko-psychologická poradna v Jablonci n.N. Resortu školství byla také mimo jiné zasvěcena rozpočtová opatření, která se týkala nepřímých i přímých nákladů škol a školských zařízení okresů Liberec a Jablonec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky