Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

RIS3 týmy z celé republiky rokovaly v Olomouci o udržitelnosti 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 10. 2023 12:58
  • Rozvoj

Sdílet článek

Setkání RIS3 týmů ze všech krajů republiky se konalo 12. a 13. října v areálu Korunní pevnůstky – Pevnost poznání v Olomouci. Zúčastnili se jej RIS3 manažeři, koordinátoři a další zástupci  RIS3 týmů, zástupci inovačních center a regionálních rozvojových agentur. Tématem byla udržitelnost, která je z hlediska legislativy i obecné problematiky do budoucna velice důležitá.

Krajské týmy prezentovaly svoje strategické projekty, inovační a marketingové aktivity; diskuse směřovala například do oblasti efektivních řešení spojených s úsporami energií, vody a odpadů ve firemním prostředí a výpočtu uhlíkové stopy firem.

„Nové technologie v oblasti energetiky patří mezi naše priority. Jsem rád, že spolupráce mezi kraji funguje a to zejména sdílení zkušeností, která můžou pomoci rozvoji jak ve zmiňované oblasti energetiky, tak i v dalších oblastech, jako např. digitalizace. Příkladem je pilotní ověření Informačního a datového portálu Libereckého kraje, při jehož vzniku měla právě mezikrajská spolupráce velký význam,“ říká Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Mezi významné aktivity, které prezentoval Liberecký kraj, patří zejména platforma udržitelné energetiky či pořádaní populárních soutěží na chytré nápady. Aktuálně v Libereckém kraji probíhá polytechnická soutěž Business Talent pro žáky 8. a 9. tříd. Pro studenty středních a vysokých škol je určena soutěž Ideathon, ze kterých vzešlo množství zajímavých studentských projektů. Na setkání se dále prezentovala úspěšná mezinárodní konference Nanoczech, jež se konala v září 2023. Představilo se také  pilotní ověření Datového portálu Libereckého kraje.

 

EU MŠMT LK ARR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky