Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rozvolnění se blíží. Od úterý 4. května se smí do muzeí i galerie

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 04. 2021 13:45
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

Díky rozvolňování v souvislosti s klesajícímí počty nakažených covidem bude již brzy možné vypravit se do kulturních organizací Libereckého kraje. Stále ale budou platit některá omezení – nebudou například možné skupinové prohlídky, bude nutné dodržovat rozestupy a limitovaný bude i počet návštěvníků.

Kulturní instituce uvítají první návštěvníky v úterý 4. května. V ten den tak bude možné vůbec poprvé navštívit po rekonstrukci Severočeské muzeum v Liberci a zhlédnout řadu nových expozic včetně té přírodovědné Doteky severu o krajině a přírodě Jizerských hor a Frýdlantska nebo proměnné výstavy Liberec kontra Reichenberg o vývoji zdejší architektury.

Otevřou se i liberecká Oblastní galerie, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě včetně jeho poboček, jimiž jsou archeologické muzeum Českolipska  Šatlava v České Lípě, památník K. H. Máchy v Doksech a skanzen Vísecká rychta v Kravařích u České Lípy.

Přístupnou se stane rovněž část areálu kláštera v České Lípě - výstavní prostor ambitu, kaple Nejsvětější Trojice (dnes Biberova hudební síň), Svaté schody, Loretánský dvůr a kaple Panny Marie Loretánské. Přístupná bude také klášterní zahrada. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky