Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rýnovické cestmistrovství v plném provozu

Futerová Linda

  • 24. 08. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2122|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Areál cestmistrovství Krajské správy silnic (KSS LK) v Jablonci nad Nisou – Rýnovicích bude slavnostně uveden do provozu ve čtvrtek 26. srpna 2004. Liberecký kraj se tak úspěšně vyrovná s tíživým závazkem, který v podobě rozestavěné stavby převzal od státu bez finančního zajištění. Celkové náklady stavby ve výši 83 mil. Kč pokryl stát dotací pouze 11 mil. Kč. Zbytek musel kraj nalézt ve vlastních zdrojích. Složitou situaci při dostavbě se kraji podařilo zvládnou i díky spolupráci s dodavatelem stavby, Regionální stavební s.r.o. Liberec.

Jablonečtí silničáři tak získávají moderní prostory a kvalitní zázemí ideálně umístěné u budoucí přeložky silnice I/14 Liberec – Jablonec n.N. a vynikající nástupní místo pro zimní údržbu v Jizerských horách. Konečně dojde k soustředění všech činností do jednoho areálu. Před výstavbou bylo jablonecké cestmistrovství roztříštěno na čtyřech místech, mimo jiné i téměř v centru Jablonce nad Nisou pod přehradou,“ řekl statutární náměstek hejtmana Miroslav Mach.

Celý areál tvoří třípodlažní provozní budova, kde jsou umístěny garáže a technické zázemí. K nim přiléhá pětipodlažní administrativní budova, v jejímž přízemí je sklad a archiv. Významnou součástí je sklad posypových materiálů o kubatuře 3 000 m3, který je používán již od listopadu 2003. Pro parkování dalších mechanismů jsou na horním dvoře další krytá stání. Do nových kanceláří se z Liberce přesune i vedení KSS LK.

Rozestavěné cestmistrovství převzal kraj spolu se silnicemi II. a III. třídy a organizacemi správy a údržby silnic koncem roku 2001. „V roce 2002 se i přes maximální úsilí představitelů kraje ukázalo, že stát nedostojí svému závazku a výstavbu nebude dále financovat. Problém se týkal i dalších krajů, kde byly rozestavěny areály cestmistrovství. Liberecký kraj byl však postižen nesilněji v poměru k jeho vlastním zdrojům. Kromě rýnovického areálu musel kraj dofinancovat i výstavbu cestmistrovství v Turnově. Jeho provozní budova slouží již od června 2003 a celkové dokončení je plánováno na říjen letošního roku“, uzavřel Mach.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky