Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sasové se v Liberci seznámí se správní praxí v České republice

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 01. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7342|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj spolupracuje již od roku 2006 na základě dohody se Zemským ředitelstvím Dresden (Svobodný stát Sasko – Německo). Ve středu 14. ledna přijme saskou delegaci, členy Akademie pro veřejnou správu Svobodného státu Sasko (AVS), ředitel úřadu Bohdan Tomáš.

Konkrétní spolupráce probíhala nejprve na základě projektu Interreg III A, který podala saská strana.

„Byly z něho financovany aktivity, které umožňovaly oběma partnerům poznat, ve jakých oblastech je budoucí spolupráce možná, například výměnné studijní pobyty v oblastech doprava, krizové řízení, hospodářská spolupráce, správní problematika, životní prostředí, územní plán, sociální problematika, cestovní ruch, hospodářská prezentace Libereckého kraje v Drážďanech, hospodářská prezentace Svobodného státu Sasko v Libereckém kraji, kurzy českého jazyka pro zaměstnance Zemského ředitelství Dresden,“ namátkou připomněl Bohdan Tomáš.

Krajský úřad Libereckého kraje „našel společnou řeč“ také s Akademií veřejné správy Meissen, která je zřízená Zemským ředitelstvím Drážďany a zajišťuje zejména tzv. vzdělávání pro další postup zaměstnanců veřejné správy. Na základě spolupráce obou zmíněných subjektů se v termínu 14. – 15. ledna 2009 uskuteční návštěva úředníků Svobodného státu Sasko, jejíž tématem bude: přehled struktur v ČR, organizace správy ve státní, regionální a komunální oblasti včetně reformy veřejné správy  a struktura a způsob práce úřadů.

Hosté dále navštíví Magistrát města Liberec, Krajský  soud v Liberci a Krajskou vědeckou knihovnu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky