Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sdružení Českolipsko prezentuje region sousedům

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 10. 2012 16:36

Sdílet článek

 

V rámci projektu „Přeshraniční aktivní region – Euroregion Neisse – Nisa – Nysa“ se již více jak rok setkávají zástupci regionu Českolipsko se sousedním zemským okresem Görlitz.

Sdružení Českolipsko se v roce 2011 stalo hlavním partnerem tohoto pilotního projektu v Euroregionu Nisa a spolu se svým projektovým partnerem, se společností ENO mbH (Bad Muskau) a TGG Neisseland, realizuje sdružení marketingové aktivity projektu, mezi které patří v letošním roce hlavně produktové semináře a informačně - vzdělávací cesty pro subjekty cestovního ruchu. 

Jak informovala koordinátorka projektu na české straně Janu Nastoupilová, uskutečnil se 18. září v prostorách ranče Malevil v Heřmanicích v Podještědí produktový seminář, který byl zaměřen na turistickou nabídku „Rodiny s dětmi“ a sešli se zde například zástupci turistických informačních center a různých volnočasových zařízení nebo ubytovatelé.

Další zajímavou akcí pro subjekty cestovního ruchu byla 2. informačně - vzdělávací cesta, která se konala dne 16. října.

„V průběhu exkurze jsme absolvovali prohlídku zámku, dále nás Zdeněk Rydygr provedl muzeem Eduarda Helda s expozicí historie výroby masopustního a karnevalového zboží. Další zastávkou byla nedaleká obec Sloup v Čechách, kde nám správce hradu Sloup, pan Ivan Volman představil turistické zajímavosti obce a okolí. Exkurzi jsme zakončili v České Lípě, kde kromě prohlídky města pod vedením pracovnice Městského informačního centra Jany Šípové na nás čekal zajímavý program v Centru textilního tisku (CTT),“ popsala cestu koordinátorka.

Uvítání hostů s prezentací areálu CTT a hradu Lipý si připravila ředitelka organizace Jiřina Kučerová. Dále Zuzana Špatzová provedla návštěvníky objektem CTT a pod jejím odborným dohledem si někteří vyzkoušeli techniku potiskování textilu. O historii hradu a prohlídku unikátních sklepních prostorů se postaral Petr Nárovec.

 

Jako všechny předešlé projektové akce, tak i tyto nedávné prokázaly, že je přínosné předávat si informace o nabídkách, akcích a službách cestovního ruchu mezi subjekty z obou stran hranice.

„Spolupráce byla v minulosti nevyvážená, chybí propojení jednotlivých subjektů, koordinace činností a také dostatečné množství vícejazyčných materiálů. Projekt se tedy snaží odbourat tyto infrastrukturní překážky tím, že umožní subjektům v cestovním ruchu navázat nové kontakty pro další spolupráci,“ míní Jana Nastoupilová.

Do konce roku 2012 patří kromě listopadové infocesty k hlavním činnostem projektového týmu společné vypracování mapy přeshraničního regionu a webová prezentace.

 

Projekt uspěl v Operačním programu Cíl 3, je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj a projektové aktivity jsou naplánované do poloviny roku 2014.

Více informací o projektu na webu Sdružení Českolipsko www.ceskolipsko.info.

V případě zájmu z řad subjektů cestovního ruchu kontaktujte koordinátora projektu na české straně, Mgr. Janu Nastoupilovou, nastoupilova.jana@ceskolipsko.info

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky