Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sdružení Český ráj propagovalo region na dalších veletrzích cestovního ruchu

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8136|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Löbau - Konventa 2009

Ve dnech 25. a 26. dubna se v prostorách městského stadionu v německém Löbau konal regionální veletrh Konventa 2009. Tento veletrh se kromě cestovního ruchu zaměřuje také na vzdělávání, služby, volný čas a řemeslo. Výstava je největší regionální akcí tohoto druhu v příhraniční oblasti, na které se představují partneři z Německa, Čech a Polska.

Český ráj přestavil svoji expozici pod hlavičkou Libereckého kraje. Návštěvníci veletrhu si většinou doplňovali své znalosti o regionu. Chtěli vědět podrobnosti i o zdejších památkách, hradech, zámcích a přírodních atraktivitách našeho regionu. Nemalý zájem byl i o nabídku aktivní dovolené, zejména o pěší a cykloturistiku, typy na ubytování a kulturní akce (akce s nabídkou tradičních řemesel, Jičín – město pohádek, Skotské hry ad.).

Zpracovala Lenka Mrázová, Městské informační centrum Semily

 

TOURTEC 2009 – Jelenia Góra

Na tisíce návštěvníků přilákal ve dnech 8. a 9. května 11. Mezinárodní veletrh cestovního ruchu TOURTEC 2009 s podtitulem „Festival krkonošských tradic“. Veletrh se konal pod širým nebem a za velmi pěkného počasí na náměstí (Plac Ratuszovy) v Jelení Hoře. TOURTEC je zaměřen na turisty a podnikatele v cestovním ruchu a letos se ho zúčastnilo 93 vystavovatelů z Polska, Rakouska, České republiky a Německa.

Na této největší propagační akci v Dolním Slezsku se v rámci Libereckého kraje prezentoval také Český ráj.

Zájem o Český ráj byl enormní. Náš region je z Jelení Hory snadno dostupný, proto většina návštěvníků veletrhu znala tuto oblast velmi dobře. Padaly velmi konkrétní dotazy. Velký zájem byl o cykloturistiku, hrady a zámky, skalní města, Bozkovské jeskyně, drahé kameny, pivo z Českého ráje, lidé se ptali i na Rumcajse a hledali les Řáholec. Nemalý zájem byl i o konkrétní města v Českém ráji – návštěvníci znali Semily, Železný Brod, Jičín, Mladou Boleslav atd. 

Příjemnou atmosféru celého veletrhu dotvářela různá vystoupení a prezentace regionálních produktů.

Zpracovala: Mgr. Veronika Mireková, Město Turnov – Odbor cestovního ruchu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky