Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sedlácký víceboj i práce s traktorem, zemědělská olympiáda začíná už zítra ve Frýdlantě

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 04. 2016 11:39
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Zemědělská olympiáda je už tradiční akcí, kterou každoročně pořádá Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant ve spolupráci s Libereckým krajem a Regionální agrární radou Libereckého kraje. Letošní ročník, v pořadí již jedenáctý, se bude od předchozích trochu lišit.

Ve středu 20. dubna a ve čtvrtek 21. dubna opět změří své dovednosti a znalosti v sedmi soutěžních disciplínách žáci z odborných škol ze všech koutů Čech i z Německa. Slavnostního středečního zahájení od 12:30 v areálu školy se zúčastní také krajská radní pro školství Alena Losová.

Na rozdíl od předchozích ročníků bude druhý den, tedy ve čtvrtek, celá akce zaměřená více na veřejnost. Soutěžit se bude v divácky atraktivních disciplínách a žáci se předvedou při práci s traktorem s čelním nakladačem, ukáží svoji zručnost při kování a šikovnost i rychlost při plnění úkolů sedláckého víceboje. K těm nejlepším výkonům je jistě bude motivovat i zájem a podpora diváků. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny také zábavné doprovodné soutěže a výstava hospodářských zvířat, chybět nebude ani občerstvení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky