Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Semilští dobrovolní hasiči mají cenu Kuře a pořádají jednu akci za druhou

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8255|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V minulých dnech Sbor dobrovolných hasičů Semily I. získal na Britské ambasádě v Praze  5.června výroční cenu za dlouhodobou spolupráci s charitativní sbírkou „Pomozte dětem – KUŘE“. Starosta sboru Marek Vrtilka a místostarosta sboru Ladislav Bruckner ceny převzali 4. června 2009, když je pozdravila i Její excelence Lindy Duffield, ambasadorka Britského velvyslanectví v ČR.

Vlastní předávání cen, které zaplnilo podstatnou část návštěvy ambasády, bylo již plně v režii Tomáše Hanáka a zástupkyně sbírky „Pomozte dětem – KUŘE“ Blanky Šrámkové.

„Nástup na převzetí ceny pro náš semilský sbor podle očekávání Tomáš Hanák lehce připepřil svým životním zážitkem s hasiči,“ uvedl Ladislav Bruckner s tím, že dobrovolní hasiči si tohoto ocenění nesmírně váží a je pro ně i zavazující.

Na Hasičský dětský den  v Semilech nakonec svítilo i sluníčko

I v letošním roce uspořádal pro své nejmladší spoluobčany Sbor dobrovolných hasičů Semily I.  Hasičský den dětí 2009, tentokrát 30. května.

 Počasí bylo nevlídné a tak to vypadalo, že letošní ročník se bohužel nepovede. „Nakonec se Svatý Petr nad námi všemi slitoval a namísto kapek deště rozehnal mraky a pustil na Semily i sluneční paprsky. Účast byla sice menší, než-li v jiných letech, ale nic to nezměnilo nad zápalem dětí, které na semilský ostrov došli se svými rodiči nebo i bez nich,“ uvedl Ladislav Bruckner – zástupce starosty SDH Semily I.

Profesionální hasičský sbor ze Semil předvedl všem přítomným ukázku vyproštění osob z auta a poté i jeho uhašení. Semilští modeláři přijeli se svými modely a ukázali, co všechno umí. Kolegové z SDH Podmoklice předvedli hasičskou techniku a ti nejmenší měli možnost si vyzkoušet, jak se vlastně taková proudnice drží a jak se z ní stříká.

„Standardní hry v podání našeho sboru pochopitelně doplnila tradičně nejoblíbenější atrakce – jízda s malotraktůrkem a jeho dvojicí vleků,“ řekl místostraosta SDH. s tím, že Dětský den  příští rok nachystají hasiči s  překvapením.

Na fotbalovém hřišti v Semilech se představily složky IZS

Semilské silnice byly 5. června plné hasičských vozidel, vozidel Policie, Zdravotní záchranné služby i Horské služby, když se sjížděli na fotbalové hřiště  na přehlídku moderní techniky celého Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje.

„Náš semilský sbor a sbor z Jilemnice předvedl všem přítomným divákům stařičkou hasicí techniku v podání dvou parních hasičských stříkaček a jedné ruční stříkačky. Plně funkční v plné kráse. Parničky tiše klapaly a svým pískotem z píšťal rozrážely tóny běžných houkaček,“ uvedl Ladislav Bruckner, zástupce starosty SDH Semily I.

Dopolední program, převážně určený pro ty nejmenší z našich školek a škol, zpestřila řada ukázek - výcvik psů, zásah Policie ČR na zloděje aut, vyprošťování osob z havarovaného vozidla v podání všech složek IZS, hašení osobního auta pěnou, ukázky několika druhů vysokozdvižné techniky a další. Na ploše stadionu se shromáždilo více než 30 různých druhů vozidel, motorek, pásové a vodní techniky. Nezůstala opomenuta ani ukázka horolezeckého umu profesionálních hasičů.

Počasí zpočátku pochmurné se nakonec k organizátorům zachovalo vlídně a kolem poledne sluníčko prosvětlilo Semily a i celé okolí.


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky