Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Seminář na kraji poradí, jak pomocí dotací rozvíjet obce

12. 01. 2023

Jak pomocí dotací rozvíjet obec. Takový je název semináře, který pořádá sekretariát Regionální stálé konference Libereckého kraje. Uskuteční se 1. února od 10 hodin v sídle krajského úřadu na adrese U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2, v sálu číslo 326 ve 3. patře.

Seminář je určen pro žadatele z obcí. „Cílem je jednotlivými příspěvky především inspirovat obce k využití dotačních příležitostí ke svému rozvoji. Liberecký kraj rozvoj obcí dlouhodobě a systematicky podporuje; jen za loňský rok rozdělil v dotačním Programu obnovy venkova 25 milionů korun. V něm lze žádat o příspěvky například na obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti, komplexní úpravu návsí, náměstí, dále na obnovu a zřizování veřejné zeleně – parky, aleje, sady, opravu a výstavbu komunikací, chodníků, veřejného osvětlení, mostků, zálivů autobusové dopravy, parkovišť a zpevněných ploch, projekty na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice, integrované projekty venkovských mikroregionů a obnovu válečných hrobů. Z programu lze získat dotaci ve výši 30 až 70 % celkových nákladů na projekt," nastínil Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Kapacita semináře, který je zdarma, je omezená, pořadatelé žádají o registraci nejpozději do 23. ledna  prostřednictvím registračního formuláře ZDE.  Více informací a program je k vidění na odkazu Program.pdf (rsk-lk.cz).

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324