Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Semináře OPEN GATES 2012 v rámci návštěvy čínské delegace v Jablonci nad Nisou se zúčastnil také hejtman

Šírová Květa

  • 23. 05. 2012 11:00

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) se v pondělí zúčastnil jednání s dvacetičlennou delegací z jihočínského města Beihai. Delegace přijela podepsat za město Beihai smlouvu se Statutárním městem Jablonec nad Nisou o partnerské spolupráci v oblasti sportu. V rámci dvoudenní návštěvy Jablonce nad Nisou se konal také seminář OPEN GATES 2012 pod taktovkou Statutárního města Jablonec nad Nisou a Okresní hospodářské komory, který byl určen podnikatelům.

 

Seminář Open Gates 2012 se konal v jabloneckém Paláci Jablonex. Na jeho programu byly prezentace jednotlivých českých i čínských firem. Semináře se vedle primátora Petra Betla, náměstka Petra Tulpy a zástupců OHK a Česko-čínské obchodní komory účastnil i hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler, který zde hostům představil Liberecký kraj jako celek.

 

„Velmi rád jsem přijal pozvání na tento seminář, protože Liberecký kraj podporuje obchod a spolupráci s netradičními destinacemi. V srpnu 2011 podepsali zástupci města Beihai se zástupci  Jablonce smlouvu o spolupráci u jejíhož zrodu stála také Okresní hospodářská komora. Nyní již tato spolupráce nese své ovoce. Svědčí o tom podpis další smlouvy o spolupráci mezi Jabloncem a Beihai, a to v oblasti sportu. Věřím, že obě strany najdou ještě hodně společného a že do budoucna naváží styky i v jiných oblastech, jako je například cestovní ruch, školství, ekonomika a další,“ řekl hejtman.

 

Obě destinace jsou hodně protikladné. Podle viceprimátora Beihai Hongjie Li je v Číně řada investorů, kteří mají prostředky a rádi by investovali, ať už do nových či rozvíjejících se provozů. Smyslem této spolupráce ale není jen obchod. Čínská strana má zájem spolupracovat například i v oblasti odborného vzdělávání nebo kultury a sportu. Podnikatelé z Beihai také projevili vážný zájem o jabloneckou bižuterii. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky