Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Senioři přinesli hejtmanovi a radnímu korálkový vzkaz

Šírová Květa

  • 14. 08. 2012 17:00

Sdílet článek

Klientky Domova důchodců ve Velkých Hamrech společně s jejich ředitelkou Jitkou Semencovou a zástupkyní ředitelky Lenkou Kadlecovou a dalším doprovodem přinesly dnes do sídla Libereckého kraje hejtmanovi LK Stanislavu Eichlerovi a radnímu pro sociální věci Pavlu Petráčkovi (oba ČSSD) korálkový vzkaz.

„Unikátní mezigenerační program „Povím ti to korálky", do kterého se zapojil DD ve Velkých Hamrech vymyslela pracovnice Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou paní Váňová, která společně s klientkami domova přijela a celý projekt nám představila,“ řekl hejtman, který připomněl spolupráci Muzea skla a bižuterie s Libereckým krajem a pozval seniorky a přítomné na výstavu Křehká krása a vybroušená chuť, která startuje příští týden právě v prostorách jabloneckého muzea. 

Pomocí korálků senioři vytvářejí „tajnou" abecedu, kterou „napíší" vzkazy svým blízkým. Malá skupina 5 seniorů navštívila v červenci Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, kde pro ostatní uživatele domova připravili korálkovou abecedu a společně pak píší vzkazy svým dětem, vnukům, pravnukům a dalším blízkým.

„Náš Domov důchodců Velké Hamry se zapojil do tohoto projektu, jehož realizátorem je Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Tento program byl vytvořen pro seniory s cílem hravou formou navázat na jejich mezigenerační vztahy,“ uvedla ředitelka DD Jitka Semencová s tím, že již nyní obdrželi nabídku na zaslání korálkového vzkazu a prosbu o zapojení se do programu od domova pro seniory z Teplicka.

Vzkaz pro hejtmana „Děkujeme za zahradu“, vyjádřil dík klientek domova za pomoc hejtmana při jednání s Městem Velké Hamry o připojení zahrady k jejich domovu.

Vzkaz pro radního Pavla Petráčka „Děkujeme za Vaši péči a starostlivost“ vyjádřil dík radnímu za pomoc, kterou přispěl k jejich klidnému a bezproblémovému životu v domově.

„Domov pro seniory ve Velkých Hamrech často navštěvuji. Klientky se aktivně zapojují do různých činností a jsou v nich velmi úspěšné. Například paní Šimůnková umí nazpaměť téměř celou sbírku balad Kytice, což je v tomto věku opravdu úctyhodné,“ řekl radní Petráček.

O pravosti jeho slov se všichni přítomní přesvědčili, když paní Vlasta Šimůnková bravurně přednesla celou Polednici, a to tak procítěně, až všem naskakovala husí kůže.

Klientky domova se po předání vzkazu ještě podívaly po krásách města Liberec z vyhlídky na budově Krajského úřadu Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky