Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Senioři prožili příjemné odpoledne s Plechařinkou

25. 07. 2018

Terasa u Domova důchodců Český Dub se ve čtvrtek 19. července dočasně proměnila v hudební open air arénu. Domov pro své obyvatele připravil hudební odpoledne, vystupujícím tělesem byla dechová hudba Plechařinka.

„Vítám, že v našich domovech pečují nejen o tělo ale i o duši seniorů a daří se je zapojovat do  těchto aktivit, ať jsou to sportovní nebo společenské,“ poznamenal Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pověření řízením rezortu sociálních věcí.

„Celkem přišlo skoro sto návštěvníků. Jsme rádi, že si k nám našli cestu i lidé z města i okolí,“ řekl Radim Pochop, ředitel pořádajícího domova. Jak podotkl, organizátoři nepřipravili jen kulturní program. Myslelo se i na občerstvení. K dispozici byly koláče a další sladkosti, k zahnání žízně sloužilo nealko pivo a různé druhy limonád a minerálek. „K akci nás inspiroval loňský úspěch hudebního odpoledne. Tehdy jsme ho pořádali ve spolupráci s firmou Lukov, tentokrát bylo vše v naší režii. Velké poděkování patří zaměstnancům, bez jejichž nadšení a ochoty by akci nebylo možné uskutečnit,“ dodal Pochop.

Vystoupením Plechařinky nabídka kulturních akcí pro obyvatele zdejšího domova nekončí. Příští týden se uskuteční hned dvě vystoupení. Ve čtvrtek přivítají v domově mladé houslisty z Prahy, kteří poblíž domova pobývají na letním sousedění. V pátek pak přijede pěvecký sbor z Dánska, který aktuálně absolvuje své turné po České republice.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, své služby poskytuje sto seniorům a seniorkám.

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 606781410