Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Senioři se hejtmana ptali na vlaky i přání od Ježíška

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 12. 2015 08:01

Sdílet článek

Předvánoční čas tradičně věnuje hejtman Martin Půta setkávání s obyvateli Libereckého kraje. Ve středu 16. prosince se sešel se seniory Svazu důchodců ČR v libereckém Koloseu. Představil jim uplynulý rok v Libereckém kraji, odpověděl na mnohé dotazy a popřál všem krásné vánoční svátky.

Setkání se neslo ve vánoční atmosféře, na stolech vonělo cukroví, k obědu se podával řízek s bramborovým salátem a nechyběly ani vánoční dárky po ozdobenou smrkovou větvičkou. „Předvánoční setkávání patří k příjemným zastavením v každodenním shonu. Pokaždé pohovořím s lidmi, vyslechnu jejich připomínky i přání a já jim na oplátku přiblížím, co jsme v uplynulém roce udělali,“ řekl hejtman Martin Půta.

Seniorům hejtman představil a rozdal brožuru, která shrnuje rok 2015 z hlediska jednotlivých rezortů Libereckého kraje. Zodpověděl i řadu zvídavých dotazů, mezi kterými rezonovalo zejména téma železniční dopravy z Liberce do Sklářské Poreby, kam začaly od 13. prosince po letech opět jezdit vlaky. Na přetřes přišla i železniční trať z Liberce do Žitavy nebo otázky týkající se nového lůžkového hospice, který v lednu příštího roku zahájí svůj provoz či problematiky domovů důchodců.

Závěrem nechyběly ani otázky se sváteční tematikou, kdy se senioři zajímali o hejtmanova vánoční přání nebo to, jak zvládá předvánoční nákupy a shon.      

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky