Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sestry v nemocnicích dostanou od VZP peníze na úpravu platů

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 08. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8624|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Zdravotní sestry a porodní asistentky v Libereckém kraji si v nejbližších dnech přilepší. Krajská pobočka Všeobecné zdravotní pojišťovny rozdělí mezi zdravotnická zařízení na vylepšení jejich mzdových podmínek přes 20 milionů korun.

V těchto dnech byly ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními a Ministerstvem financí shromážděny údaje potřebné k rozdělení finančních částek, které VZP slíbila na úpravu platů sester a porodních asistentek. Lůžková zařízení v Libereckém kraji průběžně do konce roku obdrží od největší zdravotní pojišťovny téměř 25 milionů korun. Tuto částku rozdělenou poměrně podle počtu sester použijí nemocnice na zvýšení jejich platů.

„Velmi si vážím náročné práce sester a jsem rád, že mohu sdělit tuto dobrou zprávu. Jenom naše pojišťovna podpoří jejich práci dvěma tisíci korunami měsíčně navíc,“ řekl Jiří Benedikt, ředitel Krajské pobočky VZP v Liberci. Například největší zdravotnické zařízení v kraji - Krajská nemocnice Liberec - získá navíc od VZP do konce roku 9 milionů korun. Ty budou určeny pouze na úpravu platů sester a porodních asistentek. Opatření VZP v tomto největším zdravotnickém zařízení v kraji vítají. „Už nyní společnost vykazuje příznivé ekonomické výsledky, které se výrazně projevují také ve zvyšování mezd zaměstnanců. Například u zdravotních sester je celorepublikový průměr platů necelých 23 tisíc korun. V liberecké nemocnici je to nyní 28 294 korun a po nové úpravě budou sestry a porodní asistentky v průměru odcházet s třicetitisícovými platy,“ sdělila Miroslava Tanečková, ekonomická ředitelka nemocnice. Přitom podle ní v roce 2006 dostávaly zdravotní sestry za svoji práci v liberecké nemocnici přibližně 19 tisíc korun.

Rovněž ambulantní zdravotnická zařízení se mohou těšit na bonifikaci platů sester, přičemž administrace tohoto procesu začne pravděpodobně příští týden, kdy budou na jednotlivých územních pracovištích připraveny k podpisu dokumenty pro zvýšení úhrad.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky