Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání Rady Libereckého kraje se starosty měst a obcí okresu Česká Lípa

  • 04. 04. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:484|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

 

 

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2

tel.: (420) 48 52 26 302, fax: (420) 48 52 26 330

 

 
    Liberec 4.4.  2003

 

 
T I S K O V Á   Z P R Á V A

 

 

Setkání Rady Libereckého kraje se starosty měst a obcí okresu Česká Lípa

 

Dne 3. dubna se na pozvání hejtmana Libereckého kraje Pavla Pavlíka  uskutečnilo setkání Rady Libereckého kraje se starosty měst a obcí okresu Česká Lípa. Setkání se konalo v Parkhotelu v Novém Boru. Program byl rozdělen do dvou bloků. V rámci dopoledního programu, kterého se účastnili pouze jednotliví vedoucí odborů a ředitel krajského úřadu, byly starostům představeny jednotlivými úředníky činnosti, které jejich odbor zajišťuje. Následně proběhla i krátká diskuse nad problémy spojenými s probíhající reformou veřejné správy. Odpoledne se starostové měst a obcí setkali a diskutovali nad současnými problémy Libereckého kraje se členy rady kraje. Jednalo se  především o zadluženosti českolipské nemocnice. Zde člen rady za resort zdravotnictví ujistil přítomné starosty, že má zájem Nemocnici s poliklinikou v České Lípě udržet. Dalším bodem jednání byla v současnosti tolik diskutovaná  lékařská služba první pomoci nebo dojezdové časy rychlé záchranné služby. Hovořilo se i o zajištění pečovatelské služby v Libereckém kraji, zde náměstkyně hejtmana Irena Benešová vyslovila přání, aby se starostové měst a obcí v našem kraji zapojili do příprav v projektu komunitního plánování. Na včerejší schůzce se dohodlo také setkání nad problematikou středního školství. Zástupci měst a obcí se sejdou s představiteli kraje v květnu tohoto roku, aby společně tento problém prodiskutovali a dohodli se na dalších krocích  k jeho vyřešení. Například se jedná o existenci sklářských škol v této oblasti nebo obnovení gymnázia v Novém Boru. „Jsem rád, že  se nám toto setkání podařilo uspořádat, myslím, že jsme navázali užší kontakt s jednotlivými obcemi a tím se dověděli, co starosty trápí, ale i těší. Nyní můžeme společně hledat cesty, jak konkrétní problémy řešit. Podobná setkání máme naplánována i v ostatních okresech našeho kraje. Tento měsíc se rozjedeme do Harrachova, kde se setkáme se starosty semilského okresu“, řekl hejtman Pavel Pavlík.

 

Linda Futerová, tisková mluvčí

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky