Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání škol a zaměstnavatelů na téma kvality odborného vzdělávání

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 03. 2016 14:22
  • Školství

Sdílet článek

Diskuzi na téma kvalita odborného vzdělávání pořádá v rámci tradičních besed „Čaj o páté“ Okresní hospodářská komora Česká Lípa. Uskuteční se v úterý 15. března od 17:00 hodin v českolipské Villa Hrdlička. Protože je to tentokrát setkání škol a zaměstnavatelů, hostem bude i krajská radní pro školství Alena Losová.

Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců trápí zaměstnavatele a firmy v celém Libereckém kraji. Okresní hospodářská komora Česká Lípa proto nabízí prostor pro setkání u „kulatého stolu“, který bude příležitostí k výměně zkušeností škol a zaměstnavatelů v problematice kvality odborného vzdělávání, přípravy žáků, spolupráce se zaměstnavateli.  Účastníci setkání pohovoří o podpoře technického vzdělávání, Stipendijním programu Libereckého kraje, vývoji počtu žáků na středních školách v Libereckém kraji či daňových úlevách pro podnikatele.

V rámci diskuze budou své názory a zkušenosti prezentovat ředitelé středních škol zřizovaných Libereckým krajem, zástupci firem z Českolipska a Vladimír Ort, jednatel firmy KUSTOD s.r.o.

„Jsem velice ráda, že se tato beseda uskuteční, neboť nedostatek kvalifikovaných pracovníků v současné době trápí většinu firem, a to nejen v Libereckém kraji. Jde tak o jedinečnou příležitost pohovořit s řediteli škol a zaměstnavateli o tomto negativním trendu a prodiskutovat možné způsoby, jak přilákat žáky, aby se vzdělávali v technických oborech, které jsou na trhu práce žádány. Tímto bych ráda na diskuzi v České Lípě pozvala všechny, které téma vzdělávání a uplatnění absolventů škol na trhu práce zajímá,“ podotýká radní Alena Losová.

Na besedu jsou zváni nejen členové hospodářské komory, ale i zástupci firem a široká veřejnost. Vstupné je pro členy Okresní hospodářské komory Česká Lípa 200 Kč, pro nečleny 300 Kč. Potvrdit účast můžete na e-mailové adrese info@ohkceskalipa.cz, telefonním čísle 724 082 538, či na webových stránkách www.ohkceskalipa.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky