Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Shotgun je kompletní: v Hrádku zahrají také Ancestral Voices, Solaris a Reza 

17. 05. 2018

Patnáctý ročník Shotgun festivalu uzavřel line up. V pátek 7. a v sobotu 8. září nabídne na dvou stagích jako tradičně program zaměřený na experimentálnější spektrum klubové hudby. Mezi novými jmény, která se na Kristýně v Hrádku nad Nisou objeví, figurují Ancestral Voices, Solaris nebo Reza. 

Za projektem Ancestral Voices stojí britský producent Liam Blackburn, který se po zlámaných experimentech s projektem Indigo vydal hlouběji ohledávat hranici drum'n'bassu, techna a ambientu. Jeho minimalistické klubové mutace si našly cestu do katalogu vlivného berlínského labelu Samurai Horo, u kterého vyšla obě jeho alba Divination a Night of Visions. Následovalo několik EP včetně remixů od Samuela Kerridge, ASC, Abdulla Rashim a Pact Infernal.

Zatímco v případě Liama a jeho Ancestral Voices již pojítko s drumandbassovými kořeny téměř úplně zmizelo, v případě polského Rezy ho lze stále zřetelně cítit. Rezident přístavního města Gdaňsk se však specializuje na jeho minimalistické formy silně koketující s technem, často tepající na 85 BPM. Množství releasů není příliš velké, o to více ale zazvoní jména labelů, které Rezovu hudbu upsaly: Metalheadz, Samurai nebo Cylon (ano, label Loxyho, který na letošním Shotgun festivalu vystoupí v sobotu). O tom, že je skvělý selektor, se snad ani nemusíme rozepisovat. Reza patří mezi perlu polské scény, která našemu publiku dosud nepochopitelně zůstávala ukryta.                                 

Německou scénu bude reprezentovat Solaris, rezidentka a bookerka klubu Institut fuer Zukunft v Lipsku, a především eklektická djka, která ve svých setech kombinuje techno s klasickým britským breakbeatem i new wavem.       

Pražský projekt Citty do Hrádku přiveze svůj modulární live set saturovaný hypnotickým technem a modulovaným noisem, se kterým už několik let brázdí české klubové vody. Naživo vystoupí také Ethno Service - společný projekt producentů Parle_G a Goro White Dog, kteří našli společnou zvukovou řeč rauše beatového šamanismu. Dj sety obstarají matadoři zdejší scény Sta & dMIT.RY, Kletis & Kuba '93 a rezidentní seskupení Volnej Průběh Djs.

Mezi již uveřejněnými jmény letošního ročníku je třeba francouzský electro mág Umwelt, housový šaman The Maghreban, legenda ostrovního drum'n'bassu Loxy nebo český projekt Windowlickerz.

Shotgun Festival se koná 7. a 8. září 2018 v Hrádku nad Nisou, vstupenky jsou stále v prodeji prostřednictvím GoOut.cz

Kompletní program Shotgun Festivalu 2018:

Umwelt II  Rave Or Die  FR
Maghreban II R&S Records UK
Loxy II  Exit Records UK
Ancestral Voices II Samurai Horo  UK
Solaris II Institut fuer Zukunft  DE
Reza II Metalheadz  PL
Windowlickerz live II Hrtl & Oliver Torr  CZ
Sayko (CZ) II Deafmuted Records CZ
Citty live
Silhouette
Sta & dMIT.RY
Ethno Service live
Kletis & Kuba´93
Frank Love & Dj Lamborghini (na snímku)
Volnej Průběh Djs'

Zdroj: Daniel Morávek, Shotgun festival

Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: <span style="margin: 0px; font-family: "Arial Narrow",sans-serif; font-size: 10pt;"><font color="#000000">485 226 302</font></span>