Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice kolem Souše je odedneška průjezdná

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 05. 2012 11:08

Sdílet článek

 

Krajský úřad Libereckého kraje, Povodí Labe, a.s, Policie České republiky a Krajská správa silnic Libereckého kraje dnes rozhodly o otevření provozu na silnici II/290 Souš – Smědava, a to dnem 4. května od 10 hodin.

Podle ředitele KSS LK Jana Růžičky se naplnily podmínky stále platného rozhodnutí o ochranném pásmu vodního zdroje Souš, vydaného Okresním úřadem v Jablonci nad Nisou dne 3. 11.1999 pro otevření silnice II/290 Souš-Smědava.

„Na základě oznámení Povodí Labe, s.p., o stavu silnice kolem Souše byl dán pokyn Krajské správě silnic  LK k odstranění značek se zákazem vjezdu.“ sdělila jménem ředitele KSS LK Eva Ursíny,

vedoucí oddělení kanceláře ředitele.

„Po dnešní kontrole sjízdnosti bylo konstatováno, že silnice je bez sněhové pokrývky a zbytků sněhu a také odlučovače jsou plně funkční,“ potvrdil Pavel Pospíšil, vedoucí dispečer KSS LK.

Vloni byla silnice zprovozněna 22. dubna a uzavřena 4. 12.  V roce 2010 byla otevřena 25. 4. a uzavřena od 24. listopadu.  V roce 2009 se zavíralonejprveo půlnoci z 16. října na 17. října v souvislosti se sněhovou kalamitou, kdy na silnici napadlo 65 cm sněhu. Dočasně pak byla znovu otevřena 27. listopadu a definitivně uzavřena 7. prosince 2009.

V roce 2008 byla silnice uzavřena 18. 11. a otevřena 29. 4. 2009, v roce 2007 se zavíralo již 23. října a otevíralo 1. května 2008. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky