Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice spojující Pelechov, Záhoří a Semily je opravena

Šírová Květa

  • 21. 09. 2012 16:46

Sdílet článek

V pátek 21. 9. 2012 v 11 hodin byly v obci Záhoří, obecní části Smrčí, slavnostně otevřeny zrekonstruované silnice III/2921 Pelechov - Záhoří, III/2922 Semily – Záhoří, včetně dvou mostů. Slavnostním přestřižením pásky zrekonstruované silnice otevřeli hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler, náměstek hejtmana Radek Cikl (oba ČSSD), starostka obce Záhoří Miloslava Koucká, ředitel KSS LK Jan Růžička a zástupce firmy Silnice Jičín Petr Křenek.

„Projekt byl financovaný z Regionálního operačního programu (ROP) NUTS II Severovýchod v oblasti podpory „Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury“, kde 92,5 % nákladů je hrazeno z prostředků EU a zbývajících 7,5 % nákladů je kryto z rozpočtu Libereckého kraje. Celkové náklady na rekonstrukci této komunikace se vyšplhaly téměř na 42 miliónů korun,“ řekl Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje.

Stav silnic třetí třídy mezi Pelechovem, Záhořím a Semily již delší dobu neodpovídal nárokům, které jsou na ně kladeny zvýšeným dopravním zatížením. Nyní si řidiči mohou oddychnout, oprava úseku dlouhého 6,3 km je po pěti měsících dokončena. Investorem rekonstrukce silnice III/2921 Pelechov – Záhoří a silnice III/2922 Semily - Záhoří, včetně dvou mostů byl Liberecký kraj,“ sdělil Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

Cílem projektu bylo především odstranění kolizních míst plynoucích ze špatného technického stavu komunikace, zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu a zajištění kvalitnější dopravní obslužnosti oblasti Semilska a Českého ráje, jež patří k významným turistickým lokalitám. Součástí stavby byla i výstavba dvou autobusových zálivů v části obce Záhoří - Smrčí, rekonstrukce dvou mostů a vybudování důstojné návsi a prostranství před radnicí obce Záhoří.

Zhotovitelem této stavby byla firma Silnice Jičín a.s., která zahájila stavbu přípravnými pracemi v říjnu 2011. Podle slov ředitele společnosti Petra Křenka byla stavba v zimním období přerušena, samotné stavební práce pak odstartovaly koncem března 2012. Stavba byla dokončena za 5 měsíců.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky