Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice v Oldřichově v Hájích bude průjezdná nejpozději od 5. prosince, průtahy zapříčinil koronavirus

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 11. 2020 13:28
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na silnici III/2904 Oldřichov v Hájích probíhá od loňského roku rekonstrukce více než 3 kilometry dlouhého úseku komunikace včetně výstavby nových chodníků. Původní očekáváný termín dokončení letos v listopadu musel být posunut na prosinec 2020. Důvodem jsou komplikace způsobené koronavirovou pandemií u dodavatele stavby.

„Silnice je důležitou spojnicí mezi Libereckem, Raspenavou a Hejnicemi. Intenzivně jsme komunikovali se stavební firmou. Bylo nám přislíbeno, že od 5. prosince bude silnice průjezdná pro osobní automobily a od 7. prosince pak pro autobusy a ostatní dopravu. Práce však ještě budou v drobné míře probíhat za provozu. Vše by se mělo stihnout do poloviny prosince letošního roku,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Hlavním důvodem posunutí původního termínu dokončení jsou zejména překážky způsobené současnou epidemiologickou situací. Zhotovitel doložil Libereckému kraji podrobné zdůvodnění, které pak důsledně prověřil. Jeho výsledkem je, že zhotovitel není v důsledku krizové situace, resp. jejich důsledků, schopen smlouvu řádně plnit. „Řada zaměstnanců firmy se nachází v pracovní neschopnosti nebo jim byla nařízena karanténa. Bohužel omezení se týkalo pracovních profesí, které vyžadují zvláštní kvalifikaci, a není možné je jednoduše nahradit,“ dodal náměstek Sviták.

Celkové náklady na opravu komunikace včetně výstavby nových chodníků jsou 152.416.968,25 korun včetně DPH. Z toho 32.841.156,19 korun včetně DPH uhradí obec Oldřichov v Hájích. Stavbu spolufinancuje také Integrovaný regionální operační program (IROP).

V rámci obnovy se mění konstrukce vozovky, dochází k opravě odvodnění komunikace, vybudování nové dešťové kanalizace a k výměně šesti stávajících propustků. Součástí stavby bude i nové svislé a vodorovné dopravní značení. Celková délka rekonstruovaného úseku je 3.321 metrů. Během rekonstrukce probíhá i dodatečná výstavba veřejných chodníků plánovaná jako samostatná investice obce Oldřichov v Hájích.

logo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky