Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sjezd na Jablonec z křižovatky Rádelský mlýn se uzavře v úterý 14. dubna

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 09. 04. 2020 15:31
  • Doprava

Sdílet článek

Už jen několik dnů bude možné sjíždět z mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn na silnici I/65 ve směru na Rychnov a Jablonec nad Nisou.  V úterý 14. dubna od 18 hodin bude sjezd úplně uzavřen. Dopravní značení řidiče navede na tři objízdné trasy. Provoz na silnici I/35 mezi Libercem a Turnovem povede dál ve střídavém režimu dvou a jednoho jízdního pruhu — na Liberec ve dvou, na Turnov v jednom.

Dopravní omezení potrvá do konce listopadu roku 2021. „Původně měla být úplná uzavírka silnice na Jablonec nad Nisou začít již 30. března, avšak na základě rozhodnutí jednoho ze zhotovitelů stavby v souvislosti se šířením viru COVID 19 se její termín posunul na 14. duben,“ vysvětlil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Tři vytyčené trasy objížděk berou v úvahu fakt, že dopravní omezení čekají řidiče také v Jablonci nad Nisou. První, pro oblast Rýnovic, vede po silnicích I/35 a I/14 přes Liberec, druhá pro tranzitní nákladní dopravu míří z Turnova po silnici I/10 přes Železný Brod a Tanvald do jabloneckých Pasek, třetí objízdná trasa pro oblast Kokonína a Vrkoslavic bude značena po silnici II/287 přes Pěnčín a Maršovice.

V souvislosti s přestavbou křižovatky Rádelský mlýn zazněly obavy, že řidiči nákladních aut začnou využívat k dopravě silnici III. třídy přes Záskalí. „Aby k tomu nedošlo, dojde k omezení tranzitní nákladní dopravy nad 12 tun na této silnici,“ prohlásil Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Úplná uzavírka silnice I/65 na Rádelském mlýnu citelně zasáhne i veřejnou linkovou dopravu. Aktuální výlukové jízdní řády jsou k dispozici na webu www.iidol.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky