Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Skleněné městečko ožije opět v Železném Brodě

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8722|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Již 3. ročník akce nazvané „Skleněné městečko“ se uskuteční ve dnech 19. –20. září 2009 v Železném Brodě. Slavnostního zahájení se na hlavním schodišti budovy sklářské školy v sobotu 19. září v 9 hodin zúčastní náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl, starosta města Václav Horáček a další hosté.

„Jako jedni z organizátorů věříme, že i v letošním roce představíme smysluplnou iniciativu, která se může opřít o vynikající výsledky dvou předcházejících let. Přes všechny problémy a omezení, která jsou nyní se sklářstvím spojována, chceme poukázat především na to, že ve středních a malých sklářských firmách úspěšně pracuje řada profesionálů, že místní sklářská škola disponuje uměleckou kreativitou a tvůrčí energií, že výrobci v Železném Brodě mají nadále co ukazovat; nejenom krásné a tradiční, ale především nové vzory,“ uvedla ředitelka SUPŠ sklářské akademická sochařka Zdeňka Laštovičková.

Tímto zářijovým projektem vytváří organizátoři široký rámec pro řadu doprovodných akcí, jejichž společným jmenovatelem je tématika sklářství na Železnobrodsku.

Návštěvníkům přiblížíme výrobu skla v sedmi různých sklářských oborech – a to nejenom zpřístupněním zdejší sklářské školy, ale také dílnami pro veřejnost a předváděním sklářských řemesel pod širým nebem,“ řekla ředitelka s tím, že velkou pozornost pořadatelé upírají ke Sklářskému veletrhu, na kterém své výrobky představí přes 30 sklářských firem.

Připraven je podle ní i Sklářský seminář, který tentokrát představí malé firmy, které produkují specifické výrobky ze skla.

Na návštěvníky také čeká bohatý kulturní doprovodný program – živé hudební produkce, módní přehlídka, odpolední a večerní divadelní představení, výstava skla v nově zrekonstruované městské galerii...

Akce Skleněné městečko se koná pod záštitou Města Železný Brod, Městského muzea v Železném Brodě a Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské.

 

www.zeleznybrod.cz   ׀   www.supss.cz   ׀   Infocentrum: 484 353 333

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky