Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Školou roku Libereckého kraje se stala Integrovaná střední škola ve Vysokém nad Jizerou

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2012 11:06
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

 

Na společenském večeru veletrhu EDUCA 2012 MYJOB LIBEREC, který se konal 19. října, bylo rozluštěno tajemství, která střední škola byla resortem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu LK nejlepší v rámci 1. oficiálního ročníku jednoročního hodnocení všech škol zřizovaných Libereckým krajem a pro další období se bude pyšnit titulem "Škola roku Libereckého kraje 2012".

Ocenění v podobě diplomu a především šeku v hodnotě půl milionů korun převzala z rukou náměstka hejtmana LK pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Radka Cikla ředitelka Integrovaná střední školy ve Vysokém nad Jizerou Markéta Zelinková, mimo jiné absolventka SPŠSE v Liberci.

"Žáci vítězné odborné školy z Vysokého nad Jizerou nás mimo jiné reprezentují v soutěži Automechanik junior a rovněž v celorepublikové soutěži mladých automechaniků Automobileum, kterou má Liberecký kraj tu čest již několik let pořádat. Paní ředitelce a jejímu kolektivu blahopřeji, protože její škola bude navždy zapsána jako historicky první vítěz. Minulý ročník jsme totiž vyhlásili jako nultý," řekl na adresu vítěze náměstek hejtmana s tím, že vloni byly v tzv. „nultém“ společně nejúspěšnější Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a VOŠ v Liberci a Střední zdravotnická škola v Turnově.

Hodnocení je každoročně koncipováno jako vzájemné porovnávání jednotlivých středních škol zřizovaných Libereckým krajem. Jeho smyslem je podle náměstka motivovat školy zlepšovat kvalitu výuky a podpořit rozvíjení aktivit dané školy.

V průběhu večera byly také vyhodnoceny nejlepší expozice škol a firem na veletrhu Educa. Ocenění putovalo do rukou ředitele Josefa Šorma a jeho zástupce Petra Hujera ze SPŠSE Liberec, mezi firmami pak byl oceněn Seznam.cz, - portál Spráce. Cenu společnosti Rytmus za zaměstnávání zdravotně handicapovaných občanů obdržela společnost KFC na Soukenném náměstí v Liberci.

O dobrou náladu se postarala kapela Masters Wasters (Pání kmáni) se zpěvačkou Andreou Hrbáčkovou a modelky – účastnice soutěže Miss Liberecko 2012, které předvedly přehlídku večerních, společenských a svatebních šatů.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky