Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Školy soutěžily s portálem NISA GO o jízdenky pro celou třídu

09. 07. 2012

Ojedinělý interaktivní systém pro plánování pohodlného cestování Euroregionem Nisa NISA.GO / NEISSE.GO je v běhu. Liberecký kraj ve spolupráci s německým partnerem dopravním svazem ZVON připravil pro žáky a studenty Libereckého kraje soutěž o šest jízdenek LIBNET 5+ pro celou třídu. Cenu do soutěže – 6 jízdenek LIBNET 5+, věnoval koordinátor veřejné dopravy v Libereckém kraji společnost Korid LK.

Úkolem třídy nebo jejího zástupce je naplánovat výlet pomocí internetového portálu NISA.GO. Vítěze vylosovali zástupci Libereckého kraje a společnosti Korid LK 15. 6. 2012. Dnes předal ceny vítězům Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu. Vítězem soutěže o šest jízdenek LIBNET 5+ na školní výlet pro celou třídu se stala třída 9.B ze Základní školy Lesní z Liberce, jejím třídním učitelem je Aleš Kozák. Cenu si z rukou náměstka Seppa převzal Ondřej Hrůša a učitelka Hana Vošatková.

„Lidé si s pomocí tohoto serveru mohou snadno naplánovat výlety, dovolené nebo služební cesty. Mohou si také vybrat dopravní prostředek, jakým chtějí cestovat. Soutěží pro školní třídy jsme chtěli portál a jeho využívání právě na začátku prázdnin podpořit,“ řekl k soutěži Martin Sepp, náměstek hejtmana LK pro dopravu.

Projekt NISA GO je podpořen z evropského programu Cíl 3/Ziel3 a jeho výsledkem je jedinečný interaktivní webový portál pro vyhledávání turistických cílů na území Libereckého kraje a dopravního svazu ZVON s podporou využití veřejné dopravy. Zástupci Libereckého kraje a německého dopravního sdružení ZVON v úterý 8. května v Löbau společně zahájili jeho veřejné testování.

Moderní trojjazyčný portál připravovali odborníci z obou zemí téměř dva roky. Lidé na něm najdou nejen přehled zájmových objektů sportovních a kulturních zařízení, ubytovacích a gastronomických služeb nebo chystaných událostí, ale také podrobné informace o veřejné dopravě, turistických a cykloturistických trasách.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624