Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Slavnosti „singltreku“ pod Smrkem začínají v Lázních Libverda

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 05. 2010 15:29

Sdílet článek

 

V Lázních Libverda se 7. až 9. května uskuteční slavností zahájení první singltrekové sezóny v České republice. Slavnostní zahájení za účasti statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerové, se koná v sobotu 8. května od 10 hodin. Prezentace pro novináře se koná v pátek 7. května od 10 hodin tamtéž.

Singltrek pod Smrkem je první síť singltrekových stezek navržená pro maximální prožitek z jízdy na kole a s respektem k přírodě.

„V minulém roce byl vybudován první okruh stezek, který je letos k dispozici širokému spektru terénních cyklistů. Po celý víkend je pro návštěvníky připraven zajímavý a bohatý program, aby si víkend užili naplno i mimo jízdu na samotných stezkách,“ uvedla Lidie Vajnerová.

Pro děti bude připravena Bajková školka s odborným dohledem a další atrakce. Dospělí si mohou vylepšit techniku jízdy na kole ve Skills centru nebo vyzkoušet netradiční závod o ceny na singltrekových stezkách, kde nerozhoduje pouze rychlost. Díky Test centru si návštěvníci mohou stezky vyzkoušet na kvalitních horských kolech. Pro jejich vlastní kola je připraven základní servis zdarma. Přes den je přichystaná odpočinková chillout zóna s hudebním doprovodem, večer živé koncerty v klubu Stodola, který je také v Lázních Libverda.

„Singltrek, jak je tento typ přírodních rekreačních stezek v šíři jediného jezdce nazýván, vede svahy v mírných sklonech. Vlní se mezi stromy. Nikdy nevede dlouho rovně, příliš z kopce ani do kopce. Respektuje tak lesní prostředí a dělá vše pro to, aby si lidé užili jízdu na kole a pobyt v lese,“ upozornil Tomáš Kvasnička, z České mountainbikové asociace (ČeMBA).

Singltrek pod Smrkem je unikátním naplněním partnerství mezi lesníky, samosprávou a neziskovým sektorem. Krajské ředitelství Lesů ČR v Liberci spolu se starosty Svazku obcí Smrk dlouho hledalo projekt, který by severní stranu Jizerských hor oživil cestovním ruchem a přitom by byl citlivý ke zdejší mimořádně krásné lesnaté krajině. Řešení složitého zadání přinesla Česká mountainbiková asociace (ČeMBA) a její projekt singltreku. Významnou roli sehrál i český dovozce kol Merida, který dlouhodobě podporuje činnost ČeMBy směřující ke zlepšování podmínek pro terénní cyklistiku v Česku.

„Tím ovšem rozvoj singltreku pod Smrkem nekončí. Pro příští léta jsou naplánovány další úseky stezek pro nové cyklistické zážitky,“ uzavřel Tomáš Kvasnička..

Více informací naleznete na www.singltrekpodsmrkem.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky