Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Slavnostní křest katalogu Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje

Futerová Linda

  • 17. 02. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2568|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Slavnostní křest se uskutečnil dne 14. 2. 2005 v Severočeském muzeu v Liberci pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje pověřeného řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Mgr. Petra Doležala. Kmotry katalogu se stali předseda Senátu Parlamentu České republiky MUDr. Přemysl Sobotka, hejtman Libereckého kraje Petr Skokan, ředitelka odboru pro mládež Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Eva Bartoňová, pod jejíž záštitou se sympozium uskutečnilo, a vedoucí Katedry volného umění Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze Prof. Marián Karel, autor sochy Pyramida pro Liberecký kraj.

„Pomyslnou závěrečnou tečkou za prvním ročníkem se stalo vydání katalogu sympozia.  Ten na svých sto třech stranách podrobně mapuje průběh a dosažené výsledky sympozia. Obsahuje fotografie děl, představuje jednotlivé instituce podílející se na organizaci sympozia a slovem i obrazem připomíná aktivity, které se Sympoziem uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje souvisely,“ řekl Petr Doležal, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

V červnu roku 2004 se uskutečnil první ročník mezinárodního Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje. V jeho průběhu vytvářeli studenti uměleckoprůmyslových oborů škol zřizovaných Libereckým krajem a studenti obdobných oborů ze zahraničí díla, jejichž společným tématem byly STOPY/TRACES. Vyvrcholením sympozia byla výstava děl, která se uskutečnila v Severočeském muzeu v Liberci.





 


 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky