Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Slavnostní otevření nově zrekonstruované budovy sídla Libereckého kraje

Beránková Alena Ing.

  • 08. 02. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2552|autor:Beránková Alena Ing.|email:alena.berankova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 383|mobil:|aktualizace:]

Dnes 8. 2. 2005 proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruované budovy sídla Libereckého kraje. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci Libereckého kraje v čele s hejtmanem Petrem Skokanem, vedoucí jednotlivých odborů krajského úřadu a nechyběli ani zástupci z řad zhotovitelů a médií. „Cílem přestavby byla centralizace všech pracovníků Krajského úřadu Libereckého kraje do výškové budovy, případně přístavby k této budově, čímž by se mělo docílit úspory nákladů na celkový provoz. Někteří pracovníci totiž doposud sídlí v bývalé budově Okresního úřadu Liberec a celý odbor školství se nachází na Masarykově třídě. Tímto se také snažíme  zjednodušit cestu občana k úřadu,“  řekl Petr Skokan. Vlastní stavba byla zahájena předáním staveniště dne 1. 2. 2003 a kompletní rekonstrukce byla dokončena v rekordně krátkém termínu, a to za 13 měsíců. V nově zrekonstruované budově bude možnost využívat nový archiv, včetně archivu matričního, byla vytvořena i místnost pro odpadové hospodářství, myčka v prostoru garáží, dále pak došlo k doplnění stávajícího zasedacího sálu zastupitelstva a rady kraje novou technikou, kamerového systému a slaboproudů v novém kongresovém sále, a to vše z uspořených finančních prostředků, které vznikly na základě změn oproti původnímu projektu. Některé úpravy budou dokončeny až v dubnu 2005 např. nové řešení úředních desek, umístění znaku Libereckého kraje na nejvyšší bod výškového objektu, zateplení 3. a 4. patra výškové budovy a vyřešení místnosti pro úschovu kol. V 1. patře na úrovni vstupní haly je situována nová podatelna a další kanceláře pro odbor informatiky, počítačová učebna, call centrum a skladové prostory. Ve 2. patře pak bude umístěn odbor právní a legislativní a odbor správní, včetně velké zasedací místnosti s možností rozdělení na dva sály. Rekonstruovaný objekt je v každém patře propojen s výškovou budovou  a ve 3. patře je možné využít i propojení venkovní terasou. „Veřejnost bude mít možnost navštívit nejenom tyto prostory v rámci dne otevřených dveří, který se bude konat v sobotu 12. 3. 2005 od 10:00 do 13:00 hodin,“ dodal Skokan.




Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky