Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže měst a obcí Libereckého kraje v třídění se koná na Ještědu

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2012 16:56
  • Životní prostředí

Sdílet článek

 

Na základě hodnocení podkladů a informací zaslaných z jednotlivých měst a obcí v Libereckém kraji je již známo pořadí dvaceti nejúspěšnějších finalistů 7. ročníku soutěže Zlatá popelnice. Informoval o tom krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD) s tím, že vyhlášení vítězů se uskuteční 22. června od 11 hodin v restauraci hotelu Ještěd.       

Krátká rekapitulace pravidel: do soutěže jsou automaticky zařazeny všechny obce v kraji, které mají uzavřenou smlouvu o zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů se společností EKO-KOM, a.s., tj. 215 měst a obcí. Vzhledem k odlišnostem ve fungování odpadových systémů v obcích a městech, soutěží obce ve dvou kategoriích podle svého statutu. První kategorií jsou obce, které jsou rozděleny do dvou podkategorií. Obce do 500 obyvatel a obce nad 501 obyvatel, opět z důvodu rozdílného fungování sběrných systémů a kvůli eliminaci statistických chyb ohledně hmotnosti vytříděného odpadu. Druhou kategorií jsou města, do které jsou zahrnuty i městyse a statutární města, která jsou rozdělena do dvou podkategorií. Města do 3500 obyvatel a nad 3501 obyvatel. Zvláštní kategorií je kategorie „Skokan roku“, ve které se soutěží bez ohledu na statut obce.

Zdrojem informací pro hodnocení úrovně sběru jsou v prvním kroku údaje společnosti EKO-KOM, a.s. (čtvrtletní výkazy, roční dotazník) a v druhém kroku informace poskytnuté městy a obcemi.

Tradičně bude konečné pořadí zveřejněno až v průběhu ceremoniálu. V abecedním řazení se jedná se o následující města a obce:

 

Kategorie MĚSTA

Dubá, Cvikov,  Jablonec nad Jizerou, Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Lomnice nad Popelkou, Lučany nad Nisou, Rokytnice nad Jizerou, Rychnov u Jablonce nad Nisou a Turnov.

 

Kategorie OBCE

Albrechtice v Jizerských horách, Bedřichov, Brniště, Chotovice, Dalešice, Jestřebí, Josefův Důl, Karlovice, Kořenov, Paseky nad Jizerou a  Troskovice.

 

„Stále jsme přesvědčeni, že VÍTĚZOVÉ PATŘÍ NA VRCHOL, a proto mi dovolte, abych Vás srdečně pozval na slavnostní vyhlášení vítězů, spojené s předáním cen soutěže měst a obcí,“ zve Jaroslav Podzimek.

V letošním ročníku jsou podle něj připraveny zajímavé ceny. Tradičně a již sedmým rokem, všichni finalisté obdrží pamětní poháry. Hlavní cenou pro 1.místo v kategorii Město je poukázka v hodnotě 50.000 Kč a v kategorii Obec poukázka v hodnotě 40.000 Kč na herní prvky. Tyto herní prvky pak za odměnu slouží obyvatelům vítězného města i obce. Pro samosprávy je připravena exkurze ke zpracovateli druhotných surovin, která bude organizována v průběhu podzimu. Tyto ceny do soutěže věnoval Liberecký kraj

Novinkou v letošním ročníku jsou vnitřní separační nádoby, které nakoupí partner soutěže AOS EKO-KOM, a.s., všem finalistům. Sadu 4ks pro obecní úřady, 2 sady 8ks pro městské úřady.

 

 

„Zlatá popelnice“ 2011 v pátek 22. června 2012 od 11.00 hodin na Ještědu

 

Program:

10.30    Sraz u spodní stanice lanovky s heslem „VÍTĚZ SE POZNÁ““

11.00    Slavnostní zahájení

11.15    Ocenění všech finalistů , vyhlášení „skokana roku“

11.45    Vyhlášení vítězů v kategoriích obce a města, předání cen

12.15    Vyhlášení dalšího ročníku soutěže Zlatá popelnice 2011

12.30    Neformální část, raut

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky