Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Slavnostní výkop odstartoval ve Vesci doprovodný program vyCOOL se!

10. 09. 2009
[id:8704|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký Vesec se stal místem zahájení doprovodného programu pro školy vyCOOL se!. Ten bude následují rok a půl provázet dvě významné sportovní akce, který Liberecký kraj uspořádá – Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v lednu 2010 (ODM) a o rok později 10. Zimní evropský olympijský festival mládeže 2011 (EYOWF). Premiéry se zúčastnili zástupci Libereckého kraje, Českého olympijského výboru a osobnosti sportovního života.

 

„Jsem přesvědčen, že organizátoři připravili velmi dobrý doprovodný program, díky kterému můžeme přivést mladé lidi k pohybu a aktivní zábavě,“ řekl při svém vystoupení Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

 

Symbolického výkopu s míči se kromě něj ujali také předseda správní rady obecně prospěšné společnosti EYOWF 2011 Petr Doležal, Český olympijský výbor zastupovali Josef Dovalil, místopředseda pro olympismus, a František Dvořák, místopředseda pro sport, a nechyběli ani olympijský vítěz v hodu diskem Imrich Bugár a čestný prezident organizačního výboru EYOWF 2011 Roman Kumpošt.

 

Speciálními sportovními hosty dne byly i mladé naděje českého sportu – juniorská mistryně světa v biatlonu Veronika Vítková a stříbrný běžec na lyžích z EYOWF 2009 Jakub Gräf.

 

Celodenní program zahájily už v dopoledních hodinách soutěže a zábava pro žáky základních škol. Těch dorazilo do veseckého areálu bezmála pět stovek. Odpolední program, který kromě dalších atrakcí nabídl i show na in-line bruslích, byl určen také ostatní veřejnosti. Zájemci se pak mohli zapojit i do veřejného závodu na in-linech.

 

Program vyCOOL se! nabídne každý měsíc speciální akci a vyvrcholí na začátku února 2011, kdy v Libereckém kraji startuje 10. ročník EYOWF.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302