Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sosnová opět hostí Mistrovství automobilních škol ČR – Automobileum 2012

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 04. 2012 12:46
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Tradičně v areálu Autodromu Česká Lípa v Sosnové se 23. a 24. května uskuteční sedmý ročník mistrovství automobilních škol České republiky. Dvoudenní soutěž je určena žákům 3. ročníků středních škol, vzdělávajících se v oboru mechanik - opravář motorových vozidel. Své síly poměří zástupci všech krajů včetně Prahy.

 

„Jsme rádi, že Liberecký kraj znovu po roce bude svědkem prestižní soutěže automechaniků a těšíme se na výkony soutěžících. Vazba na automobilový průmysl v našem kraji je silná. Naším zájmem je, aby automobilový průmysl prosperoval a byl konkurenceschopný, a to docílíme pouze tak, že školy budou produkovat kvalitní a kvalifikovanou pracovní sílu. Tato soutěž má k danému cíli přispět. Žákům v daném oboru poskytne srovnaní se stejně zaměřenými studenty ostatních škol. Srovnávání je ve vzdělávání důležité a mělo by žáky motivovat k sebezdokonalování,“ uvedl Radek Cikl (ČSSD), náměstek hejtmana LK pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

 

Cílem Automobilea je podle něj umožnit srovnání schopností automechaniků z různých škol. Účastníci porovnají své teoretické znalosti a praktické dovednosti, které získali v průběhu vzdělávání. Zábavnou formou prověří své řidičské dovednosti, schopnost ovládat vozidlo ve vysoké a nízké rychlosti, parkování vozidla, schopnost týmové spolupráce, manuální zručnost a znalosti z oblasti technických oborů, základů první pomoci a pravidel silničního provozu. Ocenění získají tři nejlepší jednotlivci a tři družstva.

 

„Účastníci se rovněž  v rámci doprovodných akcí seznámí s moderními trendy v automobilovém průmyslu a odvětvích úzce souvisejících s automobilovým průmyslem,“ uzavřel náměstek hejtmana.

Liberecký kraj vloni skončil až na 8. místě ze 14 startujících, má tedy letos co napravovat.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky