Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Soutěž „Namaluj si svůj hrad“ má své výherce

02. 11. 2009

Deset nejlepších „malých výtvarníků“ (Hoch Jakub, Rejhonová Eliška, Čapková Hanička, Bečičková Kristýna, Mrázik Tadeáš, Slavíková Petra, Kmochová Lucie, Erlerbach Vilém, Cedrychová Jana, Slavík Vojtěch) uspělo ve výtvarné soutěži pod názvem „Namaluj si svůj hrad“. Soutěž vyhlásil Liberecký kraj společně s Národním památkovým ústavem, ú.o.p. v Liberci na začátku letošního léta.  Cílem bylo ztvárnění hradu, zámku či zříceniny, která se nachází v Libereckém kraji. Soutěže se zúčastnilo kolem 100 dětí. Výherci budou oceněni vstupenkou do Aquaparku v Liberci, dárkovým balíčkem a volnou vstupenkou na pohádkovou prohlídku zámku Sychrov, a sice pohádku na motivy Princezny se zlatou hvězdou na čele s názvem „Princezna Lada“. Vstupenka opravňující k volnému vstupu platí jmenovitě pro vítěze + 1 dospělou osobu jako doprovod. Termín je 14. – 15. 11. 2009. Nutná je však předchozí rezervace (482416011, pokladna zámku Sychrov), bez ní vstup není pro velký zájem možný.

„Liberecký kraj chce podobnými soutěžemi v budoucnu motivovat rodiny s dětmi k návštěvě hradů a zámku v regionu, které často nabízejí i prohlídkové trasy určené nejmenším návštěvníkům,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerova, pod jejíž záštitou se soutěž konala.

Ostatní zúčastnění získají od NPÚ jako poděkování za účast v soutěži omalovánky hradů a zámků v Libereckém kraji. Všechny ceny jsou k vyzvednutí na Krajském úřadě Libereckého kraje u Evy Hornové, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu (eva.hornova@kraj-lbc.cz, 485 226 614). Více informací o celé soutěži, výhercích a dalších zúčastněných naleznete na www.liberecky-kraj.cz.