Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž o knihu roku Libereckého kraje pokračuje. Již počtvrté

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 12. 2020 13:43
  • Kultura
  • Sociální

Sdílet článek

Další, již čtvrtý ročník tradiční soutěže Kniha roku Libereckého kraje je tu. Od počátku ledna do 15. února roku 2021 mohou autoři nebo nakladatelé nominovat publikace. Vyhlášení výsledků se uskuteční na jaře.

Do soutěže se mohou přihlásit autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčích částí, tradic, příběhů, historie a výrobků.

„Už teď, na konci roku, se ozývají zájemci o přihlášky do soutěže. Budu moc ráda, když se se svými knihami zúčastní nakladatelé, obce i nejrůznější organizace a spolky. O mnoha zajímavých knihách by se třeba běžní čtenáři ani nedozvěděli a my s jejich propagací rádi pomůžeme. I k tomu tato soutěž slouží,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zaslané přihlášky následně zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a v oblasti grafického zpracování knih.

Předání cen se zpravidla koná u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv, zpravidla 23. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci; pokud to podmínky dovolí, bude tomu tak i tentokrát.

Veškeré informace o soutěži jsou na stránkách Krajského úřadu Libereckého kraje Soutěž „Kniha roku“ Libereckého kraje | Odbor kultury, památkové péče a cestovního ru | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky