Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Soutěž Stavba roku je ve finiši

11. 09. 2009
[id:8711|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vyhlášení letošního ročníku Stavby roku Libereckého kraje se uskuteční v úterý 15. září od 10:30 hodin v multimediálním sále Krajského úřadu LK v Liberci.

Soutěž se koná pod záštitou náměstka hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova Víta Příkaského a prezidenta Českého svazu stavebních inženýrů, Ing. Svatopluka Zídka.

„Soutěž je vyhlašována jako připomenutí činnosti, díla a životního přínosu výrazné osobnosti stavitelství zdejšího regionu, význačného odborníka, podnikatele, politika a předsedy inženýrské komory Ing. Dr. Štěpána Ješe. Záměrem soutěže je seznámení veřejnosti se současnými výsledky stavebních činností a architektonické tvorby v kraji a práce autorů s vazbou na Liberecký kraj,“ uvedl Vít Příkaský.

 Soutěž je podle něj určena zejména pro projekty a díla malých a středních firem, nevládních neziskových organizací a subjektů podporovaných Libereckým krajem.

Letos byla vyhlášena i kategorie  Stavba roku LK Junior.

„Záměrem této kategorie je podchytit zájem a přínos mladé nastupující generace pro stavebnictví a oceňování talentů v Libereckém kraji s nosným tématem „bydlení v souladu s přírodou,“ řekl náměstek hejtmana s tím, že je určena pro účastníky všech stupňů škol a vzdělávacích zařízení, včetně rekvalifikačních kurzů.

Letos přihlášené stavby: Obnova synagogy v Turnově, S-tower Liberec ELMARCO - Výstavba vývojových, administrativních, školících a výrobních prostor Liberec, Sportareál Česká Lípa, Přeložka silnice I/14 Liberec - Kunratická, II. a III. etapa, Bytová výstavba, I. etapa - Lesní, Raisova, Horská ulice, Jablonec nad Nisou, Dům A, B, Rekonstrukce památkově chráněného mostu přes Olešku v Libštátě a Žijící skanzen – Jindřichovice p. S.

Vloni měla soutěž dvě kategorie, a to kategorii Stavby pozemního stavitelství a kategorii Stavby inženýrského stavitelství. V první kategorii – pozemním stavitelství – se vítězem stalo Informační centrum Technické univerzity v Liberci, jehož přihlašovatelem je Regionální stavební s.r.o. . V druhé kategorii stanulo na příčce nejvyšší Protipovodňové opatření a přemostění Jizerky od přihlašovatele Projektová kancelář VANER s.r.o. .

Občané měli, stejně jako letos,  také možnost zasáhnout do dění soutěže a svými hlasy určit vítěze ve speciální kategorii Cena sympatie občanů LK za stavební počin roku 2008. Nejvíce se vloni líbila modernizace můstku K70, jejímž přihlašovatelem byl Lyžařský sportovní klub Lomnice nad Popelkou.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302