Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Stejná šance pro firmy zaměstnávající zdravotně postižené občany má vítěze

Mgr. Jiří Langer

  • 02. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6407|autor:Mgr. Jiří Langer|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

Deset zaměstnavatelů, kteří dávají lidem s nějakým handicapem práci, ocenili ve středu v Liberci. V Libereckém kraji skončily na prvních třech místech Domov důchodců z Českého Dubu, McDonalds a Komunitní centrum Liberec.

Ceny předával hejtman Petr Skokan, který převzal nad soutěží záštitu, a ředitelka pořádající organizace Pavla Baxová.

„Zdravotně a sociálně znevýhodnění tvoří velkou část dlouhodobě nezaměstnaných osob na trhu práce. Proto jsem rád, že mohu předat ocenění těm  zaměstnavatelům, kteří lidem se znevýhodněním dávají na pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním.  Jsem velice rád, že se v našem kraji našlo 11 firem, které na spoluobčany se zdravotním postižením nezapomínají,“ uvedl Petr Skokan.

Podle něj se i Liberecký kraj se pokouší pomáhat handicapovaným lidem. Dokumentuje i poslední naše jednání Euroregionu Nisa, kdy se sešli prezidenti jednotlivých částí Euroregionu Nisa  - spolu se mnou Günter Valentin – landrat okresu Zittau-Löbau a Piotr Roman, starosta města Boleslawiec, a předložili jsme návrh na zřízení nové třístranné expertní skupiny, která se bude v dalším období zabývat otázkou rovných šancí v území celého Euroregionu.

„Německá strana původně usilovala o to, aby se Euroregion zabýval zlepšením rovnosti šancí mužů a žen. Jejich problémem totiž je, že se mladé ženy stěhují za lepšími pracovními podmínkami z příhraničí pryč. Naším zájmem bylo ale rozšířit naši budoucí práci rovněž o další skupiny obyvatel, které mají rovněž snížené šance na uplatnění, jako například tělesně postižení,“ řekl hejtman. 

Soutěž Stejná šance - Zaměstnavatel 2008 pořádá občanské sdružení Rytmus. Letošní třetí ročník se uskutečnil v osmi krajích v republice a v Praze pod záštitou hospodářské komory. Na ocenění bylo navrženo 114 společností. Nominováni mohli být jen zaměstnavatelé, kteří mají méně jak padesát procent zaměstnanců se znevýhodněním. Do soutěže se tak nemohly kupříkladu zapojit chráněné dílny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky