Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2016

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 04. 2016 09:41

Sdílet článek

Již 7. ročník soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2016 odstartoval 21. března 2016. Jedná se o prestižní soutěž zaměstnavatelů z Libereckého kraje, kteří lidem se znevýhodněním dávají na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti. Soutěž vyhlašuje nezisková organizace Rytmus Liberec, o.p.s. Záštitu nad soutěží převzali Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí a Tibor Batthyány, primátor statutárního města Liberec. 

„Lidé se zdravotním znevýhodněním mají ztížené podmínky pro získání zaměstnání. Pokud jim ale poskytneme podporu, jsou schopni stát se rovnocennými zaměstnanci a kolegy,“ říká Antónia Dechťarová, ředitelka Rytmusu Liberec, o.p.s.

Základní podmínkou nominace do soutěže je zaměstnání na otevřeném trhu práce v běžných firmách, mimo chráněné prostředí.

Sběr nominací začal 21. března a potrvá do 30. dubna 2016. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne na Krajském úřadě Libereckého kraje 19. května 2016. Nominovat zaměstnavatele v sedmém ročníku soutěže může široká veřejnost vyplněním online nominačního listu a prostřednictvím tištěných nominačních listů, které budou distribuovány na vybraných místech v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici a Semilech. Nominace budou vyhodnocovány odbornou komisí.

Cílem Stejné šance je podpořit firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, poskytnout jim veřejné uznání a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby osoby se znevýhodněním zaměstnávaly.

Vítězi posledního ročníku se staly firmy Restaurace u Poláků, Benteler ČR s.r.o. (Jablonec nad Nisou) a KFC Liberec – AmRest s.r.o.

Slova ředitele vítězné firmy z roku 2012 EMBA, spol. s r.o., Evžena Pelikána dokreslují, jak by se k zaměstnávání lidí s handicapem mělo přistupovat: „Tím, že zaměstnávám člověka s postižením, nemám pocit, že dělám něco zvláštního. Je to pro mě zcela přirozené a myslím, že by to tak mělo být pro všechny slušné lidi.“.

Aktuální informace, nominační listy i průběh předchozích ročníků naleznete na internetových stránkách pořádající organizace: www.rytmusliberec.cz .

Kontakt:
Rytmus Liberec, o.p.s., Ing. Antónia Dechťarová, liberec@rytmus.org, tel.: 773 800 661.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky