Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Vesnice roku 2012 v Libereckém kraji jde do finiše

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2012 16:39

Sdílet článek

 

Jak sdělil náměstek hejtmana LK Vít Příkaský ČSSD) do 18. ročníku soutěže Vesnice roku 2012 se letos přihlásilo 15 obcí, o čtyři méně než vloni, kdy se stala Vesnicí roku obec Křižany.

„Cílem soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňování programů obnovy vesnic a upozornit širokou veřejnost na význam venkova,“ uvedl náměstek hejtmana.

V průběhu měsíce června navštíví všechny přihlášené obce krajská hodnotitelská komise soutěže a na základě prezentace obce, prohlídky obce a materiálů, které obce předložily společně s přihláškou do soutěže, rozhodne o udělení ocenění. V krajském kole jsou obcím udělována tato ocenění: Zlatá stuha – za vítězství v krajském kole, Modrá stuha – za společenský život, Bílá stuha – za činnost mládeže, Zelená stuha – za péči o zeleň a životní prostředí, Oranžová stuha – za spolupráci obce a zemědělského subjektu. Liberecký kraj navíc uděluje v rámci krajského kola ocenění za rozvoj venkova a ocenění pro skokana roku.

Slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola soutěže se bude konat ve vítězné obci dne 16.8.2012.

Hlavními vyhlašovateli soutěže jsou Spolek pro obnovu venkova ČR, Svaz měst a obcí ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo zemědělství ČR. Liberecký kraj je jedním ze spoluvyhlašovatelů krajského kola.

Do letošního, již 18. ročníku soutěže se v Libereckém kraji přihlásilo celkem 15 obcí:

Albrechtice v Jizerských horách

Český Dub

Jiřetín pod Bukovou

Karlovice

 

Koberovy

Kravaře

 

Mříčná

 

Nová Ves

Nová Ves nad Nisou

Osečná

 

Polevsko

 

Studenec

 

Všelibice

 

Všeň

 

Zlatá Olešnice

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky